- JW Steakhouse este cel mai nou restaurant din JW Marriott, deschis pe 06 aprilie 2011. Lucrarile de renovare a fostului restaurant Cupola au durat aprox 6 luni si au necesitat o investitie de peste 1.5 milion de euro; se asteapta ca investitia sa fie amortizata in aproximativ 2 ani. Echipa restaurantului este condusa de Nicolae Lică, Executive Chef JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Deschis pentru mic dejun intre 07 si 11:00 si pranz si cina intre 14:00 si 24:00.
- Un concept de restaurant 100% american, cu o atmosfera eleganta si relaxata, generoase spatii deschise, c0mpletat de cele doua saloane de private dinning. Bucataria este deschisa, a.i. oaspetii se pot bucura de «spectacolul» bucatarilor.
- Este al doilea restaurant JW Steakhouse din Europa, primul fiind deschis la Londra in 2010, in cadrul hotelului JW Grosvenor House. Elementul principal al meniului este carnea de vita USDA Black Angus, importata din America. Toate preparatele sunt facute in house, 100% din ingrediente proaspete, necongelate sau prelucrate industrial – carnea de vita este trecuta printr-un proces de maturare si nu sufera niciun proces termic inainte de preparare,painea este facuta in casa, cocktailurile se fac exclusiv cu sucuri proaspete de fructe samd. Signature dishes – cut-urile tomahawk si porterhouse, crema de spanac, cheescake-ul new yorkez, mint julep
INFORMATII RESTAURANT
Restaurantul are o capacitate de 220 de locuri, compartimentate in doua saloane, doua zone de private dinning, zona de breakfast cu espresso bar si un cigar lounge destinat fumatorilor.
JW Steakhouse este si gazda Steak Brunch-ului de fiecare duminica, intre 12.00 si 16.00.
Meniul ofera o selectie de carne de vita de cea mai buna calitate importata din SUA, insotita de o varietate de salate proaspete, preparate din fructe de mare si garnituri delicioase din cartofi.
Bourbon Bar ofera 36 de tipuri de bourbon si Tennessee whiskey, cocktailuri pe baza de bourbon precum si peste 100 de sortimente de vinuri din cele mai variate regiuni (California, Bordeaux, Dealu Mare samd).
Pe langa bucataria deschisa, unul dintre elementele de atractie ale restaurantului este tabla de 20 mp pe care sunt prezentate specialitatile casei, precum si listarea pe o tabla separata a cut-urilor zilei.
CATEVA CUVINTE DESPRE MENIU
Principalele atractii culinare sunt steak-urile de vita USDA Choice (antricot, vrabioara si muschi).
A doua optiune de steak-uri din meniu sunt din carne de vita Aberdeen Scotia – antricot si vrabioara – urmata de cotletul de miel de Noua Zeelanda si Coasta de vita de America.
Sectiunea de feluri principale este completata de somon, ton, lump crab cakes, burger de vita Angus, fish & chips, pui la rotisor, cotlet de porc, precum si cateva preparate vegetariene.
Categoria starterelor cuprinde printre altele: tartar de vita Black Angus, dip de spanac cu anghinare, somon afumat de Alaska, crab cakes si vedetele fructelor de mare – stridii, homar, creveti.
Din sectiunea de supe se fac remarcate consistenta supa picanta de vita cu legume si supa crema de crab, iar dintre salate amintim: salata casei – JW Chopped Salad, sau traditionala Caesar, precum si delicioasele salate de sfecla, cu fenicul, rucola si branza de capra, si JW Wedges Iceberg.
Oferta de garnituri este foarte diversa: crema de spanac cu parmezan, sparanghel la gratar, ciuperci de padure la tigaie, fasole verde, inele de ceapa etc. Crema de spanac este unul dintre specialitatile „speciale” ale casei, intrucat acestea sunt tocate manual timp de doua ore pentru a ajunge la consistenta cremoasa si delicata a preparatului final.
Cartofii sunt aproape o noua categorie fiind preparati in multe feluri: piure, prajiti, wedges, gratinati, copti, cartoful gigant (are in jur de 500-600 grame), cu umplutura de bacon, smantana, unt, ceapa verde si trei tipuri de branza.
Meniul este completat de cateva deserturi, toate impresionante, in stil clasic american „sweet, fresh, delicious and BIG”: New York cheesecake, budinca de casa cu crema de whiskey, budinca de ciocolata servita calda, impreuna cu inghetata de casa, clasicele whoppie pies si fructe in sirop.
Meniul de bauturi este foarte divers, oferind 109 selectii de vinuri de cea mai buna calitate din intreaga lume si 36 de tipuri de whiskey dintre care unele sunt importate exclusiv pentru JW Marriott.
Diferitele tipuri de burbon sunt structurate in functie de materia prima folosita la distilare si vechime; cateva exemple: straight bourbon, single barrel selections, small batch bourbons, Tennessee whiskey, corn/rye whiskey.
Meniul de bauturi este completat cu o rubrica speciala de cocktailuri pe baza de bourbon, deshisa de vedeta casei, Mint Julep, urmat de Jullionaire, clasicul Bourbon Sour etc.
Piesa de rezistenta a bucatariei este broilerul Montague, un grill/cuptor special, ce gateste carnea la o uimitoare temperatura de peste 750° C, ceea ce inseamna ca friptura aleasa va trece prin etape succesive de pregatire rapida, pastrand in interior toate sucurile si savoarea specifica.