Dacă ești pudibondă, închide această revistă. Ne cerem scuze că ai cumpărat-o, nu era pentru tine. E posibil să fii dintre cei care s-au uitat la televizor și-au făcut ochii mari de mirare că o femeie măritată (care e profesoară, întâmplător) face sex acasă cu bărbatul al cărui nume apare în certificatul de căsătorie. Sau și mai rău, să fii dintre cei care au scris știrile care aveau în titlu „profesoara de sex”.
Săptămânile trecute au arătat că sexualitatea e în continuare un tabu la români, așa că numărul acesta al revistei este o invitație la normalitate. În paginile următoare ești invitată să privești sexualitatea ca parte din viața ta urbană, în care frumosul e îmbinat cu eroticul, în care accesoriile pe care le porți sunt curajoase, provocatoare și temperamentale. O vei descoperi pe Kim Cattrall care vorbește cu sinceritate despre orgasme, dar și despre diferența dintre ea și personajul care a făcut-o celebră, Samantha din „Sex & The City“.
În plus, îți oferă într-un DVD excepțional, un documentar despre Inteligența sexuală. Îți prezentăm apoi sexualitatea din filmele porno, pentru a vedea diferența dintre sexul ca profesie și sexul ca plăcere – sexul din și în intimitate – totul privit din culisele unei industrii ale cărei produse ne pot tenta pe toți, chiar și dacă suntem, sau doar ne declarăm, pudibonzi. Așadar, întoarcem sexualitatea pe toate fețele.
O privim din mai multe unghiuri, o punem în oglinzi ca să se reflecte cu totul, dar ca să ne reflecte și pe noi. E un mod de a ne privi deschis, fără temeri, asumându-ne vulnerabilitatea, dar și forța de a o lua de la capăt în relațiile noastre. Să vorbim, deci, despre sex.
P.S. Luna aceasta vreau să aduc două mulțumiri speciale. Mai întâi colegilor mei de la Radio Guerrilla pentru campania „Am tras televiziunea în țeapă”, în care protestează pentru vulgaritatea tot mai prezentă la TV. Åži C.N.A.-ului pentru inițiativa de a chema televiziunile la dialog pe tema respectării spațiului privat.
Mi se pare că prin acțiunile lor, răzbună momentele care m-au făcut să strâng din dinți când am văzut cum o știre schimbă în rău, fără vină, viața unei femei oarecare. E o speranță că ne îndreptăm către normalitatea (inclusiv cea sexuală) pe care o declarăm, dar nu o agreem.
8 comentarii