O prietena i-a propus lui Bucatarescu o reteta de sezon: Salata de vara cu mozzarella, cerandu-i sfatul – “Cum poate fi imbunatatita reteta?”.
Iata raspunsul lui Bucatarescu:
” Iubesc mozzarella pentru ca e foarte usor de folosit intr-o mare varietate de preparate culinare. Insa, fiind vara, ma gandesc la o reteta de salata satioasa dar si foarte gustoasa. Folosesc salata lollo rosso, bulgarasi de mozzarella, migdale intregi (dar curatate de coaja), stafide aurii mari, fileuri de ansoa, otet balsamic de Modena, ulei de masline extravirgin, sare de mare si boabe de piper verde si rosu macinate mare. Pentru aceasta salata minunata, pun feliute de bagheta trecute un minut-doua prin cuptor si stropite cu cate o picatura de ulei de masline!
Salata propusa de tine este savuroasa. Acei bulgarasi/bocconcini de mozzarella se potrivesc perfect in compozitie. Imi plac noutatile tale: stafidele, migdalele si fileurile de ansoa, care fac inspirat tranzitia de la dulce la sarat. De asemenea, apreciez ca folosesti doar ingrediente de calitate: sare de mare (eu iti recomand sa incerci si cu sare roz de Himalaya, exista la noi pe piata, de la Solaris), otet balsamic de Modena sau ulei de masline obtinut dn prima presare la rece. Ei, si daca am ajuns la ulei, eu am pe masa 3 sticle cu ulei italian in 3 combinatii diferite…”
CONTINUAREA cu mai multe detalii AICI: