Nu numai ridurile, părul grizonat, mâinile și pielea de pe gât dezvăluie adevărata vârstă a unei persoane. Există multe alte semne ale îmbătrânirii care nu se observă la prima vedere.
Schimbările pe care le suferă o femeie în timpul îmbătrânirii nu distrug o femeie, ci îi conferă un farmec și o atracție deosebite. Cu toate acestea, cunoașterea acestor modificări fizice poate fi utilă, motiv pentru care am realizat o listă de semne subtile, care vor dezvălui adevărata vârstă a celor mai avizi vizitatori ai salonului de înfrumusețare.
Fruntea devine mai lată
Cu greu ne-am putea imagina că există grăsime subcutanată în această parte a corpului. Apropo, injecțiile cu Botox pe care atât de multe femei le iubesc nu fac decât să agraveze această situație. Chiar dacă fruntea rămâne netedă, își va pierde din volum și va dezvălui adevărata vârstă a unei femei.
Buzele își pierd din volum
Din păcate, forma buzelor tale se schimbă de-a lungul anilor. Își pierd volumul, devin mai uscate și vor avea riduri în jurul lor. Buzele care erau pline și senzuale devin vizual mai mici și mai subțiri.
Se modifică și forma și dimensiunea buricului.
Această parte a corpului își poate schimba aspectul original odată cu înaintarea în vârstă din cauza greutății suplimentare, a unor boli precum omfalocelul, piercing-urile și sarcinile.
Apariția cearcănelor
Stratul de grăsime subcutanat devine mai subțire datorită producției scăzute de colagen după vârsta de 30 de ani. Pielea din jurul ochilor își pierde densitatea, devine mai transparentă și începe să arate vasele de sânge, ceea ce duce apoi la apariția cearcănelor sub ochi.
Lobii urechilor devin mai mari
Lobi urechilor sunt, de asemenea, un indicator de vârstă, la fel ca mâinile și gâtul.
„Triunghiul tinereții” se inversează cu baza în jos
Când suntem tineri, forma feței noastre amintește de un triunghi cu vârful îndreptat în jos și baza de-a lungul frunții. Este așa-numitul „triunghi al tinereții”. Dar situația se schimbă odată cu vârsta, iar acesta se răstoarnă cu baza în jos. Stratul de grăsime subcutanat „alunecă” pe față de-a lungul anilor, obrajii își pierd elasticitatea și astfel apar ridurile de expresie.
Spâncene coborâte
În anii tinereții, pielea de pe frunte este fermă, iar aceasta îți ține sprâncenele în poziție și nu le permite să “alunece” în jos. Dar odată cu înaintarea în vârstă, colagenul care susține elasticitatea și fermitatea pielii nu mai este produs la fel de activ, iar mușchii feței se slăbesc și se înclină din cauza gravitației. Drept urmare, sprâncenele noastre se mișcă treptat în jos, fiind apăsate de acești mușchi și încep să atârne, ceea ce te poate face să arăți mereu ca și cum ai fi morocănoasă
Pielea își pierde strălucirea
Este imposibil să nu observăm că tenul își pierde aspectul sănătos și strălucitor și devine mai anost odată cu vârsta. Motivul principal este scăderea sintezei de colagen și elastină. De asemenea, îngrijirea insuficientă sau necorespunzătoare, lipsa somnului, oboseala, o dietă nesănătoasă și obiceiurile proaste contribuie la acest proces.
Colțurile buzelor se îndreaptă în jos
Colțurile căzute ale buzelor și ochilor conferă feței un aspect ușor obosit. Acest lucru este relevant mai ales pentru cei care nu zâmbesc des – mușchii feței care susțin colțurile gurii se slăbesc mult mai repede. Pielea din jurul ochilor își pierde de asemenea elasticitatea și tonusul de-a lungul anilor, iar tendoanele și mușchii din această zonă nu mai pot susține colțurile ochilor.