Tabu
FASHION

Sfaturi de psihologie a culorilor care vă pot ajuta să obțineți ținuta perfectă pentru orice situație

Mulți oameni pot întâmpina dificultăți atunci când își aleg o ținută pentru un interviu de angajare. Cel mai adesea, ei tind să poarte ceva care li se pare grozav, după părerea lor. Dar aceasta nu este întotdeauna o idee bună, deoarece fiecare culoare pe care alegi să o porți transmite un anumit mesaj tuturor celor din jurul tău.

Oamenii îmbrăcați în negru par mai deștepți.

Negrul este culoarea luxului și a rafinamentului. Radiază aura de exclusivitate și seriozitate. Ce poate fi mai luxos decât celebra rochie neagră de la Chanel?

Potrivit unui studiu, culoarea neagră este percepută ca un indicator al prestigiului, puterii, seriozității și inteligenței ridicate. Dar din moment ce negrul este asociat și cu doliu și tristețe în cultura occidentală, nu este cea mai bună idee să fii îmbrăcat în total negru, deoarece asta te va face să arăți prea formal. Oamenii de știință sugerează, de asemenea, că bărbații care aleg să poarte negru par mai agresivi.

Oamenii care poartă alb par credibili.

Culoarea albă simbolizează puritatea și simplitatea. Dar dacă ești îmbrăcat în alb din cap până în picioare, s-ar putea să creeze impresia că ești distant, rece și predispus la perfecționism. Potrivit psihologilor, albul poate fi perceput și ca o culoare a sincerității.

Albul vă poate ajuta să creați o imagine a unei persoane care este perfect organizată și controlată. Deoarece această culoare transmite un sentiment de noutate și perfecțiune, este o idee bună să porți alb la prezentarea unui nou proiect sau la o întâlnire în care vrei să introduci câteva idei inovatoare.

Oamenii îmbrăcați în albastru arată de încredere și încrezători.

Potrivit oamenilor de știință, nuanțele închise de albastru au un efect calmant. Deci nu este o coincidență că multe companii aeriene tind să aleagă această nuanță pentru uniformele personalului lor. Albastrul este, de asemenea, asociat cu inteligența, încrederea, eficiența și calmul.

Această culoare poate fi o alegere bună pentru hainele de birou și poate fi adesea văzută la întâlniri importante. Acesta este motivul pentru care este întotdeauna o idee bună să porți ceva albastru la un interviu de angajare sau la o întâlnire de lucru dacă vrei să pari loial și de încredere.

Culoarea galbenă tinde să ridice starea de spirit a celor din jur.

Conform  studiilor, culoarea galbenă crește producția de serotonină în creier, accelerează metabolismul și mărește starea de spirit. Culoarea te face, de asemenea, mai concentrat, motiv pentru care este adesea folosită pe indicatoarele rutiere și în reclame. Această culoare caldă și veselă creează un sentiment de veselie și este potrivită pentru persoanele active.

Cu toate acestea, purtarea de prea mult galben poate provoca anxietate, nervozitate, teamă și confruntare, în special la persoanele care sunt deja stresate. Stiliștii recomandă evitarea sa atunci când se încearcă influențarea bărbaților, deoarece tind să o vadă ca fiind ieftină și nesofisticată.

Violetul este culoarea autenticității, a statutului și a neconformității.

În trecut, violetul era culoarea celor care erau bogați și puternici. Mai târziu, a devenit asociat cu misterul și cu fantasticul. Dacă trebuie să fii văzut ca o persoană puternică, carismatică și puternică, culoarea violet este o alegere excelentă. Este, de asemenea, o alternativă excelentă la negru, deoarece este puțin mai creativ.

Este o culoare bună pentru un interviu de angajare? Da, dacă aplici pentru o poziție de conducere într-un mediu creativ și vrei să arăți bogat și artistic. Dacă în ținuta ta predomină culoarea violet, este mai probabil să fii aprobat pentru un împrumut sau servit mai repede într-un restaurant scump. Cu toate acestea, dacă potențialul tău angajator apreciază flexibilitatea, loialitatea și modestia, cel mai bine este să eviți această culoare în hainele tale.

Poartă roșu dacă vrei să arăți încrezător nu numai la o întâlnire.

Culoarea roșie atrage mereu atenția și ne face inimile să bată mai repede. Un studiu american a arătat că bărbații tind să pună femeilor întrebări mai personale atunci când poartă o bluză roșie. Și psihologii francezi au descoperit că bărbații lasă mai multe bacșișuri pentru chelnerițele care poartă ruj roșu. Dacă vrei să furi spectacolul de fiecare dată când intri într-o cameră, culoarea roșie este răspunsul.

Poartă roșu dacă vrei să arăți asertiv, atrăgător și să radiezi de încredere. Dacă mergi la o întâlnire și vrei să câștigi inima unui bărbat, alege o rochie roșie. Și dacă vrei să-ți motivezi colegii să lupte pentru noi realizări, mergi pe roșu. Dar merită să evitați această culoare la un interviu de angajare pentru că unii manageri de angajare pot fi reticenți în a angaja o persoană cu o personalitate atât de exuberantă.

Nu purta maro la un interviu de angajare.

O companie online specializată în crearea de CV-uri de succes a efectuat o dată un sondaj, întrebând oamenii: „Ce culori ai purtat când ai avut un interviu de angajare de succes?” Și s-a dovedit că solicitanții de locuri de muncă care purtau maro erau în minoritate. Dar aceasta este culoarea stabilității și a securității și transmite un angajament față de valorile tradiționale, rezistența și fiabilitatea. Cu toate acestea, persoanele care poartă maro au cele mai mari șanse de a eșua la  interviu.

Pe de altă parte, dacă mediul de lucru este nervos și haotic și doriți să îl faceți mai liniștit, alegeți maro. Sau, dacă mergeți la plimbare și vreți să vă bucurați de singurătate și natură, alegeți haine în nuanțe maro.

Culoarea portocalie ajută la spargerea gheții.

Culoarea portocalie este asociată cu căldura și entuziasmul și aduce energie și luminozitate oricărui mediu social. Dacă ești invitat la o petrecere și vrei să fii în centrul atenției, poartă ceva portocaliu. Același lucru este valabil și dacă lucrezi cu o echipă creativă și vrei să-i inspiri doar cu aspectul tău.

Totuși, țineți cont de faptul că o abundență de portocaliu poate da impresia de a fi flipping sau strident, așa că fiți moderați.

Dacă doriți să obțineți o creștere de salariu, purtați ceva verde.

Culoarea verde este puternic asociată cu natura, liniștea și sănătatea. Deci, dacă lucrați în industria sănătății sau vindeți produse naturale, organice și ecologice, hainele de această culoare sunt întotdeauna o alegere bună.

Culoarea verde simbolizează, de asemenea, banii, bogăția, norocul și creativitatea. Deci, dacă doriți să obțineți o creștere de salariu sau să prezentați o idee nouă la următoarea întâlnire a consiliului de administrație, alegeți culoarea verde.

Nu purta roz la examene.

Culoarea roz este asociată cu feminitatea, romantismul și bunătatea. Are un efect relaxant și calmant. Dacă vrei să fii perceput ca moale și empatic, poartă roz. Dar reține că această culoare poate fi legată de dulceața și inocența copilăriei, apărând uneori ca naivă.

Deci, dacă o femeie poartă roz și întâlnește un profesor părtinitor la un examen, este mai probabil să fie interogată cu mai multă atenție decât colegii ei care poartă negru. De aceea, dacă vrei să obții un loc de muncă bun, alege o altă culoare.

Oamenii care poartă gri par foarte de încredere.

Culoarea gri și nuanțele sale sunt un simbol al calmului și al maturității. Această culoare este  considerată practică și solidă. Nuanțele de gri în haine sunt adesea alese de oameni de o anumită vârstă, așa că uneori această culoare este considerată un  semn de conformitate și apatie.

Potrivit stiliștilor, griul permite evitarea atragerii unei atentii speciale și a fi invizibil în multime. Așadar, dacă te-ai stabilit într-un nou loc de muncă, este o idee bună să porți gri pentru a-ți arăta concentrarea asupra treburilor și pregătirea pentru supunerea la regulile companiei.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Street fashion: Alina

realitatea

Street fashion: Ioana

realitatea

Influencerii de pe Instagram sunt atrași de Cernobîl ca moliile de bec

Dora Constantinovici

Gwyneth Paltrow, cinci lecții de modă pentru un stil vestimentar atemporal

Andreea Damian

Louis Vuitton lansează două albume de artă și arhitectură

realitatea

Moon Phases Ladies, ceasul tău Longinenes de vară

realitatea

Scrie un comentariu