Tabu
CULTURELIFESTYLEPsihologieSlider

Sfaturi (simple) pentru a evita certurile politice de la masa de Crăciun și Revelion

Reunirea membrilor familiei cu puncte de vedere politice diferite (și personalități uriașe) poate strica atmosfera întâlnirilor de sărbători. Află deci câteva sfaturi pentru păstrarea păcii în acest sezon.

Certurile politice sunt o problemă care strică zeci, sute, mii de sărbători în familie de zeci de ani, dar în ultima vreme se pare că certurile s-au înmulțit. Teoretic, ar trebui încurajate discuțiile politice sănătoase și productive între cei dragi, în realitate, subiectul adesea controversat al politicii este mai greu de discutat calm ca niciodată, mai ales la diverse întâlniri din vacanță, acolo unde membrii familiei cu diferite puncte de vedere politice se simt suficient de confortabili pentru a vocifera (în special după câteva păhărele în plus). Conversația tinde să ajungă pe calea disconfortului foarte rapid.

În ciuda faptului că sunteți rude de sânge, o serie de factori pot provoca certuri politice între membrii familiei, incluzând diferențele de generații, tipurile de personalitate, nivelurile variate de educație și opiniile politice personale. Și în aceste zile, cu toată nebunia alegerilor trecute și viioare acestea pot fi ape periculoase ăn care nu are sens să intri la o cină sau un eveniment de familie.

Din punct de vedere al etichetei, politica nu ar avea ce să caute la masă ca subiect. Dar, din cauza societății moderne de azi și a climatului politic actual, se întâmplă exact pe dos.

Deci, ce poți face să eviți un scandal? Iată cum să te pregătești să încerci să păstrezi pacea între scandalagii de la mesele de Crăciun și Revelion.

Discută cu jucătorii-cheie în prealabil

Dacă aduci un nou prieten sau prietenă la cină, fii proactiv. Ia-ți deoparte un părinte, o soră, un frate sau o altă rudă înrudită și faceți un plan pentru ca voi să fiți păstrătorii păcii. Dacă părintele tău este adesea cel care începe dezbaterile, este în regulă să le ceri respectuos să fie mai reținut de data aceasta, încearcă să îi spui: „Vreau să mă simt confortabil, nu vreau să mă simt pe picior de război”.

Dacă tu ești gazda începe tu diverse teme de conversație

În ceea ce privește menținerea conversațiilor dificile la un nivel minim. Alcătuiește o listă de subiecte de discuție planificate, cum ar fi discuțiile despre mâncare și călătorii. Dacă nu merge și se ajunge în punctul în care toată lumea se ceartă, trimite-i afară sau propune un joc mimă. Bine, mima poate fi și aia un alt subiect de scandal.

Dacă tu ești gazda, așează oamenii la masă în mod strategic.

În mod normal, poți avea încredere că toată lumea se așează în funcție de afinitățile cu ceilalți la masă, dar dacă ai câțiva membri ai familiei care adoră să agite atmosfera, un plan cu așezarea la masă ar putea salva întâlnirea.

Pune la dispoziția tuturor un loc destinat discuțiilor politice

Gazdele au sarcina să se asigure că un eveniment se desfășoară fără probleme – așa că organizează dacă se poate un spațiu destinat discuțiilor politice (cu o ușă care se poate închide) sau un timp specificat, pentru orice fel de conversații politice. În acest fel, cei care doresc să participe, să dezbată sau să își împărtășească punctele de vedere vor avea ocazia să facă acest lucru într-un cadru controlat, departe de cei care nu vor să participe.

Nu te băga în discuții

Dacă speri să eviți o dezbatere aprinsă la masa de cină, nu te arunca singur(ă) în gura lupului – oricât de greu poate fi să vă țineți gura uneori. Un discurs înflăcărat din partea ta nu va schimba înclinările politice ale rudelor tale. Deși poate fi deosebit de greu mai ales dacă știi că cineva este foarte prost informat, încearcă să eviți să-i dai tu lecții.

În calitate de invitat, anunță când nu te simți confortabil

Indiferent dacă cunoști sau nu dinamica familiei sau poziția politică a rudelor tale sau prietenilor tăi ține minte că oaspeții ar trebui să alerteze imediat gazda imediat dacă nu se simt confortabil. O gazdă bună te va ajuta să rezolvi rapid situația.

Fă-ți un plan de evadare din conversațiile acide

Din fericire, există o modalitate politicoasă de a ieși dintr-un dialog incomod folosind o singură propoziție. Dacă ești blocat într-una dintre discuțiile clasice care nu duc decât la ceartă, pune-i capăt spunând numele celui/celei cu care discuți. Asta îl/o va face să se simtă auzit (ă). Apoi, continuă cu: “Te iubesc, dar nu vreau să intru în polemici acum. Să fim de acord că putem avea păreri diferite.”

Pregătește-te pentru inevitabil (și păstrează-ți mintea deschisă)

După cum știm deja cu toții, politica este un subiect dificil de evitat – a intrat în atâtea aspecte ale vieții, iar încercarea de a o opri să ajungă și la mesele de sărbători este posibil să nu fie cea mai bună opțiune. Desigur, unele conversații de acest fel pot fi de ajutor.

ARTICOLE SIMILARE

Faza ANULUI la “Vrei sa fii milionar?”. Pe cine a sunat acest barbat!

Cine e BLONDA care l-a innebunit pe BANICA JR! O stie bine si LAVINIA

De ce refuza unii barbati sa ofere sex oral partenerelor?

realitatea

Claudia Iosif rupe tăcerea! De ce s-a terminat, de fapt, relația cu Dorian Popa

Andreea Damian

Fiica lui Beyonce, Blue Ivy, nominalizată la Premiile Grammy la doar 8 ani

Andreea Damian

PANICĂ în platoul ACCES DIRECT! SIMONA GHERGHE A CHEMAT AMBULANŢA

Scrie un comentariu