Există multe femei care nu obișnuiesc să-și dea jos rimelul seara înainte de culcare. Dar când vor citi următoarele rânduri, vor realiza cât de periculos poate deveni acest obicei. Și asta după ce a australiancă în vârstă de 50 de ani a fost la un pas să orbească din cauză că timp de 25 de ani uita să se demachieze. Theresa Lynch a transmis și un avertisment femeilor, după ce obiceiul ei era s-o lase fără vedere.
Woman's terrifying make-up warning after common mascara habit nearly blinded her https://t.co/hiJxcu1oO5 pic.twitter.com/hRJhs60Gh0
— Daily Mirror (@DailyMirror) May 31, 2018
Femeia s-a prezentat la medic în ultima clipă. Theresa își simțea pleoapele grele, deși avea își dăduse make-up jos de pe față. Ochii o dureau foarte tare și a început să-i curgă din ei un lichid ciudat. Australianca a rămas stupefiată când medicii i-au descoperit sub pleoape umflături calcificate care poartă numele de calculi. Acești calculi, spun doctorii, au apărut din cauza produselor de make-up aplicate în mod excesiv și repetat pe ochi și pe pleoape. Calculii provocau zgârieturile de pe suprafața ochiului, care, dacă s-ar fi infectat, Theresa Lynch risca să rămână fără vedere. Și pentru că asta nu era de ajuns, femeia a dezvoltat și o conjunctivită foliculară. Din fericire, medicii i-au extirpat calculii de sub pleoape printr-o intervenție non-invazivă care a durat 90 de minute.
What REALLY happens when you don't take off your mascara properly: Horrific photo of woman's eye https://t.co/nJDaCKdUAW pic.twitter.com/bfSL9nvkUY
— Kristen Neville (@ScornedWomanX) May 31, 2018
Academia Americană de Oftalmologie avertizează doamnele și domnișoarele să folosească numai produse de calitate și mai ales, să curețe foarte bine ochii înainte de culcare. Din cauza unei curățări superficiale, resturi de rimel rămân prinse pe gene, care apoi pătrund sub pleoapă și rămân blocate pe țesut. Aceste reziduuri se strâng în stratul subconjunctival de pe partea interioară a ploapelor, ca un fel de tatuaj. Cu timpul, se calcifică și zgârie corneea la fiecare clipire.
Mascara, la fel ca multe produse cosmetice, conține câteva componente, dintre care unele sunt cu potențial toxic: pigmentul negru este obținut din carbon sau oxid de fier, un polimer pentru a forma o peliculă care acoperă genele; conservanți; ceară sau uleiuri de îngroșare, cum ar fi lanolină, , parafină, petrolatum, ulei de ricin, ceară de carnauba și ceară de candelilă.
https://www.youtube.com/watch?v=b1lDrbHg_oE