Tabu
LIFE & LOVE

Sindromul penisului de aur. Fenomenul negativ care distruge întâlnirile

„Sindromul penisului de aur” este un termen care a devenit faimos abia în urmă cu ceva timp. A fost creat de studenții de la Sarah Lawrence College din New York și popularizat de jurnalistul Jon Birger.

Acest sindrom este caracteristic mediilor în care femeile heterosexuale depășesc semnificativ bărbații heterosexuali, mai ales în mediul academic. În cazul universității menționate mai sus, femeile constituie peste 60 la sută.

Noul trend al momentului? Sindromul Penisului de Aur. Venit direct din țările anglo-saxone, acest fenomen ar afecta bărbații atunci când sunt înconjurați de femei și ar predomina mai ales în universitățile americane și engleze, în care studenții de sex masculin ar fi depășiți numeric. În mod clar, acestea din urmă ar dezvolta un ego supradimensionat din cauza interesului pe care tovarășele lor îl au față de ei, de unde și originea sindromului penisului de aur.

Sindromul penisului de aur: ce este în practică?

Noțiunea de „sindromul penisului de aur” a fost inventată de studenții de la Universitatea Sarah Lawrence din New York (Statele Unite) și apoi popularizată de jurnalistul american Jon Birger, autorul unei cărți intitulată Make your move. Potrivit acestuia din urmă, această practică ar viza bărbații heterosexuali care locuiesc în campusuri universitare cu predominanță feminină.

Potrivit unui studiu realizat de National Student Clearinghouse și transmis de DailyMail, aproape 60% dintre studenții universității sunt femei, față de 40% bărbați. Astfel, jurnalistul a subliniat în rubricile presei britanice, că în universitățile cu proporție mare de femei, bărbații au primit o atenție disproporționată din partea studentelor, ceea ce a dus, așadar, la teoretizarea sindromului penisului de aur.

„Când bărbații sunt depășiți numeric, întâlnirile devin mai puțin monogame, iar bărbații sunt mai predispuși să trateze femeile ca pe obiecte sexuale”, subliniază el.

Sindromul penisului de aur: o practică de dragoste dubioasă

Într-un interviu acordat revistei americane Medium, terapeutul Charisse Cooke explică că sindromul penisului de aur se referă la „credința iluzorie că (…) ești peste standardele stabilite de bune maniere, respect și etichetă în relații în întâlniri”.

Având în vedere concurența mică, sau chiar lipsa acesteia, bărbații cu acest sindrom folosesc adesea tactici neelegante, cum ar fi ghosting (adică dispar din peisaj), sau își trădează partenerele. Ei presupun că vor putea să găsească pe cineva din nou.

ARTICOLE SIMILARE

12 lucruri simple pe care bărbații le consideră extrem de romantice: și-ar dori ca femeile să le facă mai des 

Andreea Damian

UN DIVORȚ LA FIECARE 7 MINUTE ÎN ROMÂNIA

Andreea Damian

Femeile zodiacului care nu se vor lăsa niciodată controlate de un bărbat

Andreea Damian

8 semne că un bărbat e prost la pat

realitatea

Cinci metode prin care bărbaţii o dau în bară la prima întâlnire!

Gena umană poate indica momentul pierderii virginității

realitatea

Scrie un comentariu