În urmă cu fix 25 ani, pe 27 mai, dispărea marele artist Ștefan Bănică. Un actor și cântăreț extraordinar, cu o carismă unică, care a trecut proba timpului și, chiar dacă de 25 de ani nu mai este printre noi, publicul nu l-a uitat. Piesele de teatru înregistrate, nenumăratele scheciuri comice de la Televiziunea Română, cântecele sale și filmele în care a jucat stau mărturie peste timp.
Fiul actorului l-a omagiat de fiecare dată pe tatăl său și i-a dedicat și melodii, având împreună un duet făcut pe calculator.
„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei. Apoi am învățat și am „furat”, așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață. Îmi doresc că prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, după ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l.” – declară Ștefan Bănică Jr. La 25 de ani de la plecarea să, actorul va pătrunde în casele noastre încă o dată printr-o emisiune-omagiu concepută și
realizată de fiul sau, Ștefan Bănică Jr, la televiziunea română în 1995, emisiune dedicată tatălui său la doar o lună de la plecarea să. Emisiunea se numea „ De-a râsu’, plânsu’ ”. Acest medalion Ștefan Bănică – „ De-a râsu’, plânsu’ ” – va fi difuzat la pe programul doi al televiziunii române, pe 27 mai, într-o ediție specială a emisiunii „Primăvara amintirilor”. În ediția specială „ De-a râsu’, plânsu’ ” veți descoperi o parte din momentele memorabile ce poartă amprenta inconfundabilă a marelui artist Ștefan Bănică, dar și câteva interviuri cu mari personalitați care au lucrat de-a lungul timpului cu Ștefan Bănică: regizorii Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, dar și partenera de scenă a lui Ștefan Bănică, Stela Popescu. Personalitate marcantă a teatrului, muzicii, filmului și divertismentului românesc, Ștefan Bănică rămâne un artist emblematic, de neuitat al scenei românești.