Tabu
CULTURE

Stiai ca rasul in hohote este contagios?

Chiar daca nu gasim vreun motiv sa radem, daca ne aflam in compania unei persoane care rade in hohote, exista sanse foarte mari sa fim contaminati.

Potrivit unor cercetari recente, oamenii raspund mai bine rasului in hohote (cu gura deschisa) si sunt mai predispusi la ras alaturi de cei care rad astfel.

"Rasul nu are atat legatura cu umorul cat cu interactiunea sociala pozitiva dintre oamen. Oamenii se simt bine cand rad si rad mai mult cand cei de langa ei rad la randul lor", considera psihiatrul Daniel Carlat, membru al AOL Health’s Medical Advisory Board.

Cercetatorii Michael Orwen de la Univeristatea de Stat din Georgia si Tobias Riede de la Universitatea din Utah au facut o cercetare legata de ras. Ei au cerut unui numar de 28 de studenti sa stabileasca 48 de tipuri de ras care utilizeaza vocea. Participantii la experiment au declarat cu totii ca rasul este pozitiv, dar au precizat ca intr-o eventuala ierarhie rasul in hohote s-ar situa de-asupra rasului obisnuit. "Un lucru important este acela ca rasul a fost asociat cu circumstante in care persoanele se aflau intr-o stare buna de spirit", a spus Orwen.

Un alt episod din experiment presupunea inregistrarea rasurilor in timp ce subiectii fie se jucau diferite jocuri, fie urmareau secvente din doua comedii "Monty Python si Sfantul Graal" si "Cand Harry a intalnit-o pe Sally". Orwen a concluzionat ca rasul in hohote indica faptul ca subiectii gasesc ceva cu adevarat amuzant spre deosebire de momentele cand doar chicotesc fara prea mult entuziasm.

"Exista cercetari care arata ca oamenii vor rade mai mult la o gluma daca aceasta este spusa de o persoana care rade la randul ei", a mai spus Orwen.

Prin urmare rasul este corelat cu starea de buna dispozitie: o provoaca si este de asemenea provocat de aceasta. Nu peste mult timp doctorii vor recomanda rasul in hohote ca modalitate de terapie.

ARTICOLE SIMILARE

BIANCA DRAGUSANU s-a casatorit! FOTO de la Starea Civila

Sărbătoritul zilei

realitatea

Aparitie exceptionala: RACLA si Anda Adam deschid Romanian Music Awards cu ”Nu ma uita”

Peste 100.000 de discuri de vinil sunt digitalizate pentru ca oricine să le poată asculta online

Dora Constantinovici

Bacteriile fac „striptease” pentru a păcăli antibioticele și supraviețuiesc astfel

realitatea

A treia cea mai urmărită persoană pe Instagram: social media e extrem de periculoasă pentru tineri

Andreea Damian

Scrie un comentariu