Tabu
CULTURE

Stiai ca tinerii trimit in medie 3339 sms-uri pe luna?

Daca inca mai aveai nevoie de o dovada ca numarul sms-urilor expediate este in crestere, iat-o: tinerii trimit in medie 3339 mesaje telefonice pe parcursul unei luni. Un calcul aproximativ ne arata ca, atunci cand nu dorm, tinerii trimit in jur de sase sms-uri pe ora. La o asemenea rata, e foarte probabil ca si atunci cand dorm sa viseze tot ca scriu mesaje.
Un studiu realizat de Nielsen arata ca expedierea mesajelor a devenit o adevarata indeletnicire in randul tinerilor. In perioada aprilie, mai si iunie 2010, cei de la Nielsen au analizat frecventa de expediere a sms-urilor de pe 60.000 de telefoane mobile si au supravegheat peste 3.000 de tineri. Astfel ei au ajuns la concluzia ca numarul de mesaje trimise este in crestere, in special pentru intervalul de varsta 13-17 ani, ajungandu-se la o medie de 3.339 de sms-uri trimise intr-o singura luna.
Ceea ce este de asemenea foarte interesant este faptul ca fetele trimit aproape de doua ori mai multe sms-uri decat baietii. In urma studiului a rezultat ca fetele trimit in medie 4.050 de mesaje pe luna, in timp ce baietii 2,539. Asta face ca numarul de mesaje trimise sa creasca cu 8% fata de anul 2009.
Pentru celelalte categorii de varsta situatia nu este la fel de alarmanta. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 14 de ani expediaza in medie 1.630 de mesaje pe luna. Pe masura ce ne deplasam la o categorie superioara de varsta, media scade. Cu toate acestea, calculul facut pentru fiecare categorie de varsta, indica faptul ca numarul de mesaje trimise a crescut pentru fiecare dintre aceastea. Ceea ce face ca, in prezent, expedierea mesajelor sa fie cea mai utilizata cale de comunicare.
Daca in 2008, principalul motiv pentru care o persoana isi cumpara un telefon era siguranta personala, lucrurile s-au schimbat foarte mult in numai doi ani. 44% dintre tinerii de azi spun ca principalul motiv pentru care folosesc telefonul mobil este expedierea mesajelor. 35% au raspuns ca folosesc telefonul din motive de siguranta, in timp ce 34% au telefon mobil pentru a pastra legatura cu prietenii.
Expedierea mesajelor a surclasat si apelurile telefonice. 22% dintre tinerii intervievati au spus ca este mai usor sa trimita sms, iar 20% au spus ca este mai rapid. Astfel rata apelurilor telefonice a scazut cu 14%.
Este destul de clar ca, in acest ritm, tinerii vor ajunge sa doarma mai putin doar ca sa trimita mai multe mesaje.

ARTICOLE SIMILARE

Beyonce a ajutat Muzeul Luvru să bată recordul cu peste 10 mil. de vizitatori anul trecut

Andreea Damian

Richard Clayderman, concert emotionant la Sala Palatului

Recenzie: Copilul divin de Pascal Bruckner

realitatea

“Tour de France”

realitatea

Saptamana modei de la Aspen

realitatea

Schimbările climatice: discuții cheie despre cum a ajuns planeta în situație critică

realitatea

Scrie un comentariu