Nu stiu cat de pasionati sunteti de junk food (si ar fi bine sa nu fiti), dar stiu cu siguranta ca aseara, dupa ce am ras ca o doamna sase pahare de prosecco, am simtit o pofta naprasnica de McDonalds, pe care mi-am potolit-o urgent cu un Big Tasty.
Din aceasta cauza m-am mirat foarte tare cand am descoperit astazi ca o doamna nutrtionista, pe numele ei Joann Bruso, a tinut un Happy Meal descoperit, pe un raft din casa ei din Denver, Colorado, timp de un an, ca sa vada ce se intampla. Ei bine, nu se intampla nimic. Bruso a declarat, in urma experimentului ei, ca e posibil ca temperatura uscata din Rocky Mountains, unde locuieste, sa fi fost un factor datorita caruia mancarea a ramas aproape intacta. Totusi, a spus tot ea si stim toti, mancarea se descompune, in mod normal. Iar faptul ca Happy Meal-ul nu s-a descompus arata ca este atat de plin de conservanti incat nu este, cu siguranta, bun pentru copiii carora li se adreseaza.
Bruso a mai spus si ca, pe parcursul anului in care a facut experimentul, mustele si alte insecte care sunt in mod normal atrase de mancare nu s-au atins de Happy Meal. “Mancarea se descompune si in corpurile noastre ca sa elibereze nutrientii necesari. Daca mustele ignora un Happy Meal si nu vor sa il descompuna, asta inseamna ca nici organismul uman nu poate sa metabolizeze o astfel de masa”, a adaugat Bruso.
Desi McDonalds a facut eforturi in promovare ca sa demonstreze ca mancarea este sanatoasa si sa contrazica suspiciunile cum ca ar cauza obezitate printre copii, studii recente au demonstrat ca fiecare produs contine o medie de 7 E-uri. Chiflele, carnea si cartofii, care si-au pastrat culorile neschimbate timp de un an, contin conservanti precum acid citric si altele. Si nu e de mirare, cand aceeasi masa, fotografiata la un an distanta, arata aproape la fel de apetisanta, fara niciun semn de descompunere, asa cum s-ar intampla cu orice masa obisnuita.