Tabu
HEALTH

STUDIU: S-a inventat leacul pentru alergia la arahide

Vești bune pentru cei care suferă de alergii la arahide. A fost creat primul medicament care tratează această afecțiune.

Alergia la arahide este una din cele mai frecvente şi periculoase alergii din lume. Iar în prezent în afară de profilaxie prin evitarea completă în dietă sau administrarea de antihistaminice în cazul ingerării accidentale, nu există o metodă de a vindeca această afecțiune.

Numărul alergiilor la alune s-a triplat din 1997. Dar un nou studiu clinic arată rezultate promitățoare printre cei testați, oferind speranță celor care suferă o astfel de alergie.

O companie din SUA a efectuat un studiu clinic pe o durată de un an în care a administrat zilnic capsule care conțin făină de arahide la 500 de copii și adolescenți. Până la finele anului, cercetătorii au descoperit că 67% dintre participanți au fost în măsură să tolereze 660 mg de proteine ​​de arahide (aproximativ doua alone).

Tratamentul, spun specialiștii, citați de revista Marie Claire, nu va trata 100% afecțiunea, dar ar ajuta la reducerea unei reacții care ar pune viața în pericol a celor alergici la arahide. Cercetătorii așteaptă ca medicamentul să primească aprobarea FDA pentru a da drumul la comercializare.

Simptomele alergiei se declanșează de obicei la câteva minute de la consumul de alune. Simptomele pot fi:

  • erupție cutanată
  • urticarie
  • prurit în jurul gurii
  • congestie nazală, secreții apoase din nas și strănut (rinită alergică)
  • respirație îngreuiată
  • respirație șuierătoare (wheezing)
  • crampe
  • greață
  • vomismente
  • diaree
  • anafilaxie

Anafilaxia este o reacție alergie potențial letală care se manifestă prin:

  • prurit
  • roșeață
  • limbă și buze umflate
  • respirație îngreuiată
  • puls slab
  • leșin
  • crampe abdominale
  • amețeli
  • hipotensiune

Alergia la alune este, de fapt, o denumire generică pentru sensibilitatea față de mai multe tipuri de semințe ce se înscriu în aceeași categorie alimentară cu alunele: nucile obișnuite, nucile braziliene, alunele de pădure, nucile pecan. Toate acestea cresc în copaci și au un potențial alergenic ridicat. La fel de mare este însă și potențialul alergenic al arahidelor, care cresc în pământ.

ARTICOLE SIMILARE

Adevărul despre consumul de carne roșie. Oamenii de știință se contrazic

Andreea Damian

Cât pepene verde poți mânca, ca să nu-ți afecteze silueta

Andreea Damian

Hipertensiunea arterială: 4 moduri de a o regla în mod natural

Andreea Damian

Canicula și efectele sale asupra sănătății

Andreea Damian

Concluzie surprinzătoare legată de alcool. Consumul moderat previne apariția unei boli grave

Andreea Damian

Mici bucurii cu Cipi Stevia Zero Calorii!

realitatea

Scrie un comentariu