Tabu
HEALTH

Suplimentele pe care trebuie să le iei în fiecare etapă a vieții

Cutiuța ta cu medicamente probabil arată diferit de cea a mamei tale. Există diferențe neintenționate.

În fiecare etapă de viață, există suplimente specifice care îți pot sprijini sănătatea. Deși s-ar putea să ai nevoie de un plus de magneziu la 20 de ani, calciul este deosebit de important mai târziu în viață, de exemplu. Iar acidul folic este esențial când te pregătești să devii mamă.

Pentru a face cumpărături multifuncționale care se potrivesc cu stadiul tău de viață și pentru a obține descompunerea celorlalți nutrienți care te susțin cel mai bine în fiecare etapă a vieții, citește mai departe.

Doizeci de ani

Acest deceniu de viață este momentul în care căile încep să se diverge cu adevărat. Fie că îți petreci tot timpul la serviciu, îți completezi calendarul social până la refuz, iei cursuri, îți întemeiezi o familie sau obții un amestec a tuturor celor de mai sus, vei avea nevoie de doi nutrienți importanți: vitamina B și magneziu.

„Femeile care sunt ocupate sau au programe copleșitoare ar trebui să se concentreze pe vitaminele B, deoarece aceste vitamine se epuizează din cauza stresului”, spune Brittany Michels, dietetician consultat de Elle. „Anticoncepționalele pot, de asemenea, să epuizeze vitamine precum B2 (riboflavină), B9 (folat) și B12 (cobalamină).”

Magneziul, pe de altă parte, este necesar pentru mai mult de 300 de procese din organism, inclusiv producția de energie și reglarea tensiunii arteriale. Acest mineral este epuizat nu numai de stres, ci și de transpirație. „Magneziul are, de asemenea, un efect de calmare a mușchilor și a minții.”

Sarcina

Concentrați-vă pe fier și acid folic în perioada fertilă și de-a lungul anilor 30 de ani, spune Michels. S-a demonstrat că fierul și acidul folic susțin atât creșterea și dezvoltarea adecvată a fătului (scăderea riscului de defecte ale tubului neural), cât și sprijinirea mamelor (prin scăderea riscului de anemie, de exemplu). Colina este, de asemenea, importantă pentru creșterea și dezvoltarea fătului. „Acest nutrient este necesar pentru mai multe procese ale corpului, inclusiv producția de neurotransmițători și dezvoltarea creierului”, spune Michels.

Vârsta mijlocie

Acum este momentul să acorzi atenție colagenului – cea mai abundentă proteină din organism – care alcătuiește structura părului, pielii, unghiilor, articulațiilor, oaselor, cartilajelor, tendoanelor și intestinului. „Cantitatea de colagen din organism scade pe măsură ce îmbătrânim”, spune Michels. În plus, studiile au arătat că administrarea de peptide de colagen poate ajuta la minimizarea efectelor negative precum apariția ridurilor și poate ușura mișcarea articulațiilor.

Acum este și momentul să consumăm mai multe alimente bogate în acizi grași omega-3. „Este important să luați omega-3 în mod constant la 40 de ani și după această vârstă”, spune Michels. „Acești acizi grași ajută la susținerea sănătății creierului și inimii.”

Menopauza

„Deoarece masa osoasă scade pe măsură ce nivelul de estrogen scade, este vital pentru femeile de peste 50 de ani să-și satisfacă nevoile zilnice de calciu”, spune Michels. „Calciul este cel mai abundent mineral din organism și formează structura oaselor și a dinților noștri. De asemenea, ajută la dilatarea și contracția vaselor de sânge, coagularea sângelui, funcția musculară, transmisia nervoasă și secreția de hormoni.”

Pentru cea mai mare parte a vieții unei femei, ea va avea nevoie de 1.000 de miligrame pe zi, dar odată ce ai 50 de ani, recomandarea zilnică crește la 1.200 de miligrame.

Pe lângă calciu, turmericul poate fi, de asemenea, un supliment important pentru arsenalul tău de sănătate. „Turmericul este o plantă din familia ghimbirului care oferă o gamă largă de beneficii, de la echilibrarea hormonilor până la furnizarea de antioxidanți”, spune Michels. Studiile au arătat, de asemenea, că curcumina – un compus din turmeric – poate crește densitatea osoasă.

ARTICOLE SIMILARE

Cum ajungi la un spital bun din Turcia atunci cand nu mai ai solutii in tara ta

Tabu Tabu

Doar 1 din 10 persoane știe că această băutură poate să provoace cancer

Andreea Damian

Cea mai otrăvitoare plantă. Atingerea ei te poate ucide!

Andreea Damian

Când vor trăi bărbații la fel de mult ca femeile? Prin 2032, spun experții

realitatea

Mutaţia suferită de tot mai mulţi oameni în ultima perioadă

Andreea Damian

Ce este holera, ce simptome are și cum se transmite boala care a dispărut de 30 de ani din România

Andreea Damian

Scrie un comentariu