Tabu
LIFESTYLESlider

Surprinde-ti iubitul cu un desert delicios – tarta cu citrice

In luna dragostei, surprinde-ti partenerul cu un desert absolut delicios cu citrice! Reteta de mai jos este pentru 16 portii si prepararea ei dureaza aproximaiv 50 de minute. Spor!

Ingrediente:

Blatul:

  • surprinde-ti-iubitul-cu-un-desert-delicios-tarta-cu-citrice1100g unt
  • 50ml smantana
  • 200g faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar
  • 500g citrice: portocale, mandarine, pomelo, grepfruit, la alegere sau in amestec.

Jeleul:

  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 300g citrice
  • o foaie si jumatate de gelatina

Freaca untul cu zaharul, adauga smantana, galbenusul si treptat faina. Framanta aluatul putin pentru omogenizarea ingredientelor, apoi intinde o foaie intr-o forma rotunda de tarte, cu diametrul de 25cm. Pune deasupra aluatului o foaie alba de hartie si peste aceasta un strat de fasole boabe. Acest lucru face ca blatul de tarta sa creasca uniform. Pune blatul la copt la foc potrivit, apoi scoate tava, elimina fasolea si lasa blatul la racit. Taie citricele in cubulete sau rondele si asaza-le peste blatul rece intr-un strat egal ca grosime.

Pentru jeleu, fierbe zaharul cu apa pana cand siropul incepe sa se ingroase. Stoarce citricele printr-un storcator si sucul obtinut toarna-l peste siropul de zahar. Continua fierberea siropului pana cand incepe din nou sa se ingroase, apoi adauga gelatina dizolvata in putina apa calduta. Dupa cateva clocote, ia vasul de pe foc si lasa jeleul sa se raceasca. Toarna-l rece peste tarta, in strat uniform. Tine tarta la frigider pana in momentul servirii.

ARTICOLE SIMILARE

S-a deschis Clinica Dr. Melnic

Fosta soție a lui Channing Tatum, pictorial nud după divorț

Andreea Damian

Meghan Markle și Prinul Harry, în pragul despărțirii

Andreea Damian

De la Gucci la Beyonce – cum a fost cucerită moda de costumul roz

realitatea

MNLR | Expoziție de stampe japoneze

Ciocîrlan

13 celebrități ale căror nume reale sunt un mister, chiar și pentru fanii adevărați

Andreea Damian

Scrie un comentariu