In luna dragostei, surprinde-ti partenerul cu un desert absolut delicios cu citrice! Reteta de mai jos este pentru 16 portii si prepararea ei dureaza aproximaiv 50 de minute. Spor!
Ingrediente:
Blatul:
- 100g unt
- 50ml smantana
- 200g faina
- 1 galbenus
- 2 linguri zahar
- 500g citrice: portocale, mandarine, pomelo, grepfruit, la alegere sau in amestec.
Jeleul:
- 100g zahar
- 100ml apa
- 300g citrice
- o foaie si jumatate de gelatina
Freaca untul cu zaharul, adauga smantana, galbenusul si treptat faina. Framanta aluatul putin pentru omogenizarea ingredientelor, apoi intinde o foaie intr-o forma rotunda de tarte, cu diametrul de 25cm. Pune deasupra aluatului o foaie alba de hartie si peste aceasta un strat de fasole boabe. Acest lucru face ca blatul de tarta sa creasca uniform. Pune blatul la copt la foc potrivit, apoi scoate tava, elimina fasolea si lasa blatul la racit. Taie citricele in cubulete sau rondele si asaza-le peste blatul rece intr-un strat egal ca grosime.
Pentru jeleu, fierbe zaharul cu apa pana cand siropul incepe sa se ingroase. Stoarce citricele printr-un storcator si sucul obtinut toarna-l peste siropul de zahar. Continua fierberea siropului pana cand incepe din nou sa se ingroase, apoi adauga gelatina dizolvata in putina apa calduta. Dupa cateva clocote, ia vasul de pe foc si lasa jeleul sa se raceasca. Toarna-l rece peste tarta, in strat uniform. Tine tarta la frigider pana in momentul servirii.