Tabu
LIFESTYLE

Sweets for the sweet, sugar for my honey

Te-ai întrebat de ce nu te poți opri să mănânci ciocolată, deși știi că nu este sănătos sau ești la dietă? Eu întotdeauna am găsit explicații de tipul… mintea mea are nevoie de energie pentru a munci sau o bucățică de ciocolată o să mă facă să mă simt mai bine. Sau… și Jessica Alba mănâncă în fiecare zi ceva dulce la desert și chiar arată bine.

Există un răspuns științific. Cercetărorii de la Universitatea din Toronto au descoperit o genă care generează pofta noastră de dulciuri. Se numește GLUT2 și e responsabilă cu distribuția glucozei în celulele corpului. S-a descoperit că persoanele care au diverse variante ale genei preferă mâncărurile cu conținut ridicat de zahăr. Potrivit oamenilor de știință, ca rezultat al acestei mutații genetice, organismul nu simte saturația de glucoză și permanent are nevoie de tot mai mult dulce.

ARTICOLE SIMILARE

Un program ingenios de slăbit

realitatea

Consumul de somon reduce riscul de artrită reumatoidă

Sabia de samurai

realitatea

Slabeste 7 kg in 11 zile cu salata verde

La 44 de ani, Jennifer Lopez inca are cel mai impresionant posterior! Uite cum s-a pozat

Colosal! VEZI cat castiga Giovanni Becali pe luna: “Traiesc decent… imi ajung”

Scrie un comentariu