Tabu
HEALTH

Taping bucal | Metoda controversată care pretinde că vindecă sforăitul și apneea de somn

Diverse tulburări ne pot perturba noaptea și pot afecta calitatea somnului. Pentru a remedia acest lucru, un dentist american sugerează să punem bandă adezivă pe gură. Se prevede această metodă neobișnuită și care sunt potențialele riscuri?

Calitatea somnului este adesea afectată de afecțiuni minore, cum ar fi sforăitul sau dificultatea de a adormi. Un truc neobișnuit a fost dezvăluit de doctorul Mark Burhenne, un dentist american, pe site-ul Mind Body Green: tapingul bucal.

Ce este taping-ul gurii?

Tapetarea gurii este un remediu casnic care ar trebui să ajute la tratarea respirației gurii atunci când dormiți. Respirația bucală în sine este asociată cu numeroase condiții de sănătate, inclusiv sforăitul, alergiile și sănătatea bucală.

În timp ce unii oameni online jură bătându-și gura ca soluție pentru respirația gurii, știința din spatele acestei tehnici lipsește. Mai mult, pot exista unele reacții adverse neintenționate cu care să te confrunți. Dacă vă întrebați dacă atingerea gurii este o modă viabilă, iată ce trebuie să știți despre beneficiile și riscurile potențiale din spatele acesteia.

Cum funcționează tapingul bucal?

Procesul din spatele lipirii cu gura funcționează exact așa cum sună: închideți literalmente gura înainte de a vă culca. Dacă sunteți un respirație obișnuită a gurii, atunci, în teorie, ar trebui să respirați automat prin nas, dacă nu puteți face acest lucru prin gură.

Acesta este inversul exact a ceea ce se întâmplă atunci când aveți congestie nazală, unde respirați prin gură, deoarece nu puteți respira prin nas.

Deși este posibil să trebuiască să respirați pe gură ocazional în timpul exercițiilor fizice sau dacă aveți congestie nazală, este important să respirați pe nas cât mai mult posibil. Respirația nasului ajută la:

  • lubrifiați-vă nările și împiedicați sinusurile să se usuce
  • face ca aerul pe care îl respiri să devină mai umed, ceea ce poate ajuta la boli pulmonare cronice, cum ar fi astmul
  • echilibrați nivelurile de pH din gură, prevenind cariile dentare, gura uscată și gingivita
  • creșteți aportul de oxid nitric, care este crucial pentru funcția creierului, sănătatea cardiovasculară și nivelul global de oxigen din sânge
  • scăzându-ți șansa de a sforăi

Deși este comercializat uneori ca un tratament potențial pentru apnee în somn, lipirea gurii în sine nu poate ajuta la tratarea pauzelor de respirație asociate cu această afecțiune. În schimb, este posibil să aveți nevoie de tratamente mai tradiționale pentru apnee în somn, cum ar fi terapia cu oxigen prin intermediul aparatelor cu presiune continuă pozitivă a căilor respiratorii (CPAP).

Efecte secundare

În timp ce beneficiile respirației prin nas au fost bine stabilite, există, de asemenea, efecte secundare potențiale asociate cu taping-ul gurii. De asemenea, nu ar trebui să utilizați această metodă dacă aveți congestie nazală severă de alergii sau boli.

Discutați cu un medic despre următoarele riscuri ale lipirii gurii:

  • iritarea pielii pe buze și în jurul gurii
  • reziduuri lipicioase rămase în ziua următoare
  • insomnie și tulburări de somn

Este, de asemenea, important să ne amintim că orice beneficii observate în urma lipirii bucale se bazează doar pe dovezi anecdotice. Până în prezent, nu au fost efectuate studii clinice care să demonstreze că această tehnică tratează orice afecțiune de sănătate subiacentă.

ARTICOLE SIMILARE

Șocul anafilactic | Care sunt primele simptome și cum să reacționăm

Andreea Damian

Cum se va face vaccinarea anti-Covid în România. Tot ce trebuie să știi despre obligativitate

Andreea Damian

Un studiu medical sugerează că muzica poate ajuta la dezvoltarea creierului bebelușilor prematuri

Andreea Damian

Fertilizarea în vitro – Cea mai avansată și frecvent realizată tehnologie de reproducere asistată

Tabu Tabu

Cum afectează coronavirusul corpul uman și care sunt categoriile de risc

Andreea Damian

Alearga pentru inima ta!

realitatea

Scrie un comentariu