Tabu
lifestyle

The New York Times dedică o secţiune poveştilor adevărate despre coming out

The New York Times face un pas înainte în realizarea cronicii vremurilor pe care le trăim lansând o secțiune interactivă pe site-ul propriu, intitulată Coming Out. În această secțiune, tinerii LGBT beneficiază de un spațiu protejat în care își pot spune, nominal sau sub anonimat, povestea propriului comingout.

Un număr de peste 50 povești au fost publicate în numai prima săptămână de la lansarea serviciului online. The New York Times dorește să vină în întâmpinarea nevoii acute de povești reale și contemporane despre diversitatea comingout-ului, într-un efort de a înțelege mai bine realitățile sociale și așteptările generațiilor actuale. Convinși că realitatea socială a recunoașterii identității de gen sau a orientării sexuale are o geografie diversă și nu se poate vorbi de un șablon, editorii NYT au ales să creeze acest spațiu virtual în ideea suprinderii în timp real și prin exemple grăitoare a realităților sociale cu care se confruntă tinerii din ziua de azi atunci când aleg în mod conștient să se identifice social cu o orientare sexuală.

Ai o poveste despre viața ta ca persoană gay, lesbiană, bisexuală sau transgender pe care dorești să o împărtășești cu ceilalți? Sau îți aduci aminte de o astfel de experiență din adolescență? Trimite-ne povestea ta sau un clip video și spune-ne ce înseamnă să fii LGBT unde trăiești tu, în familia ta, la școală sau în orașul tău. Nu trebuie să fie o autobiografie extensivă, ci doar  o poveste despre tine pe care și alții și-ar dori să o audă, și care astfel ar contribui la mai buna înțelegere a cititorilor noștri despre experiența ta. Exprimă-te decent și nu face comentarii discriminatorii. Poveștile selectate vor fi publicate în ediția online a NYT.

Profesionalismul editorilor de la The New York Times deschide astfel o perspectivă nouă, care combină citizen journalism și jurnalismul de tip poveste autobiografică. Narațiunile la persoana întâi, pe care majoritatea celor care și-au scris povestea pentru NYT au ales să le transmită nominal prezintă în marea lor majoritate perspective cunoscute, dar pe care abordarea personală le transformă în realități mai ușor de înțeles și care, evident, invită cititorul la analiza propriilor temeri și prejudecăți despre interacțiune socială, responsabilitate cetățenească și recunoașterea drepturilor egale ale persoanelor LGBT. Narațiunile aduc un plus de contur problemelor cu care se confruntă tinerii LGBT din ziua de azi, fie că este vorba de lupta identitară continuă pe care aceștia o duc (“în fiecare zi mă simt de parcă mă pregătesc de război”), fie că este vorba de temeri pe care este greu să le depășești în cadrul social în care te afli (“ce siguranță ai când ești cine ești?”).

ARTICOLE SIMILARE

Iată nominalizaţii la Romanian Music Awards 2013!

O vedeta care, la 26 ani, arata de 40-50! FOTO!

Un trip muzical

Sean Penn, prins cu Natalie Portman

realitatea

10.000 $ RECOMPENSA pentru SOTIA IDEALA

ANGELA GHEORGHIU – exclusiv TABU! Povestea nefardata a divei! AFLA cum a ajuns la Covent Garden

realitatea

2 comentarii

Scrie un comentariu