Tabu
lifestyle

TIRAMISU de casa / Reteta dulce de weekend

Ingrediente:
6 oua
500gr mascarpone
500ml frisca lichida
piscoturi
zahar 6linguri
cacao
cafea (cca 1litru)
rom (cca 200ml)
Mod de preparare: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu 1 lingura zahar, frisca se bate bine cu 1 lingura zahar, galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pana ce compozitia de dubleaza, se amesteca galbenusurile cu albusurile si cu mascarpone si se amesteca cu a lingura de plastica foarte incet si de jos in sus, ca sa nu se lase compozitia.
Separat, se face 1 litru de cafea la filtru sau strecurata de zat, in care se adauga romul. Pregatim forma in care dorim sa facem tiramisu si incepem se luam cate un piscot care se baga in cafea si se scoate foarte repede si se asaza in tava.
Dupa ce fundul tavii este acoperit de piscoturi, punem un rand din crema obtinuta din albusuri ,galbenusuri si mascarpone. Apoi, punem iar un rand de piscoturi inmuiate in cafea si tot asa pana la terminarea cremei.
Se pune tava la frigider pt cca 12 ore si, inainte de servire, se pudreaza cu cacao.
Reteta trimisa de SILVIA-NICOLETA TICULEANU
…Reteta dulce pentru weekend – TIRAMISU DE CASA!

ARTICOLE SIMILARE

40’s: glamour, feminitate, stralucire

realitatea

Ghici cine…

realitatea

CASTIGA UNUL DIN CELE 4 SETURI DIN GAMA TRIND

realitatea

Top 10 destinații de vacanță Lonely Planet în 2009

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Rudele lui Whitney profita de moartea acesteia

realitatea

3 comentarii

Scrie un comentariu