Tabu
lifestyle

TOP 10 filme despre oameni geniali

Hollywood-ul a fost mereu interesat de poveştile oamenilor geniali. Studiourile principale din Statele Unite produc la intervale regulate astfel de filme pentru că atrag Oscarurile, criticile pozitive şi un plus de imagine. Ce oameni geniali au ajuns personaje de filme, aflaţi din cele ce urmează.

10. Dark Matter, 2008. Filmul este povestea lui Liu Xing, un tânăr student chinez venit să studieze în Statele Unite ale Americii. Aici, genialitatea lui este remarcată de un profesor care îl ia sub aripa lui. Liu are, însă, o altă viziune asupra universului decât cea a profesorului său, iar de aici rezultă o luptă cu propriul ego, diferenţele culturale şi sănătatea mintală.

09. Powder, 1995. Sean Patrick Flanery joacă rolul unui tânăr albinos care nu este genial, dar care are abilităţi deosebite. Un coeficient de inteligenţă uriaş, telepatie, puteri supranaturale şi capacitatea de a vedea ce simt oamenii de lângă el.

08. The Time Machine, 1960. Bazat pe romanul omonim al lui H. G. Wells, filmul se concentrează în jurul genialităţii unui profesor care reuşeşte să călătorească în timp. Ce este genial legat de carte, aceasta a fost scrisă în 1985 când oamenii nu se prea gândeau la călătoriile în timp.

07. Searching for Bobby Fischer, 1993. Robert James Fischer este cunoscut ca unul dintre cei mai mari jucători de şah din istorie. Filmul nu este despre el, ci despre Joshua Waitzkin, un puşti genial care i-a călcat pe urme câştigând concurs după concurs.

06. Pollock, 2000. Jackson Pollock este unul dintre cei mai cunoscuţi pictori abstracţi ai tuturor timpurilor. A murit la doar 44 de ani şi a devenit cunoscut datorită tehnicii sale de a picta. El întindea pânza pe podea şi o stropea cu vopsea. Picturile lui se vând astăzi cu zeci de milioane de dolari. În film, rolul lui Pollock este interpretat de Ed Harris.

05. Little Man tate, 1991. Filmul, regizat şi jucat de Jodie Foster, este povestea unui copil care la doar şapte cântă impecabil la pian, este un matematician de excepţie şi un artisit desăvârşit. Pelicula prezintă eforturile uriaşe pe care copilul le face pentru a se integra în societate.

04. Finding Forrester, 2000. Este povestea unui adolescent de culoare care are un talent deosebit la scris şi care se împrieteneşte cu un scriitor în vârstă, ambii redescoperindu-se în urma acestei prietenii. Mai mult, adolescentul face cunoştinţă cu succesul. Personajul scriitorului în vârstă este inspirat de J.D. Salinger şi jucat de Sean Connery.

03.  A Beautiful Mind, 2001. Are la bază cartea cu acelaşi nume care este inspirată din povestea matematicianului şi economistului premiat cu Nobel, John Forbes Nash. Iniţial Tom Cruise fusese ales pentru rol, dar regizorul Ron Howard l-a preferat pe Russell Crowe după ce l-a văzut în Gladiatorul. Filmul prezintă suişurile şi coborâşurile din viaţa lui Nash care suferea de schizofrenie şi paranoia. A Beautiful Mind a primit Oscarul pentru cel mai bun film.

02. Amadeus, 1984. Este onsiderat cel mai bun film despre muzică făcut vreodată şi, după cum v-aţi dat seama din titlu, este povestea lui Wolfgang Amadeus Mozart. Deşi filmul are o notă comică, mai toată lumea l-a perceput ca pe o dramă totală.

01. Rain Man, 1988. Cam toată lumea ştie filmul ăsta. E vorba de un savant autist, Raymond, care are nişte calităţi extraordinare şi poate face cu mintea ce alţii nu ar reuşi niciodată. Cum ar fi să câştige în continuu la jocurile de noroc. Personajul este inspirat din cazul real al lui Kim Peek, dar scenariul filmului nu are legătură cu acesta. Rolul lui Taymond este interpretat de Dustin Hoffman care a şi primit un Oscar pentru prestaţia sa.

ARTICOLE SIMILARE

Nunta Mută- Premieră de gală la Teatrul Național

realitatea

Mihail Marcu, cofondatorul MedLife, nu strânge pânzele

realitatea

Citeste Povesti

Romania a devenit o piata-cheie pentru companiile straine de televiziune

realitatea

Adevaratul cod al lui Da Vinci. Secretul care se ascunde in spatele acestei picturi celebre

Britney îi va plăti lui Kevin Federline 20 000$ pe lună

realitatea

Scrie un comentariu