Milenarii sunt mai puțin sănătoși de cât au fost cei din generația anterioară la aceeași vârstă. De fapt, ei merg foarte rar la medic, doar în caz de urgență. Preferă să meargă la farmacie, în schimb, din comoditate.
S-ar putea să credeți că a avea nevoie să-l vedeți mai rar pe medic înseamnă că sunteți mai sănătoși, corect? Dar e o concepție total greșită, cred specialiștii.
Iată câteva dintre cele mai importante afecțiuni care îi afectează pe milenari.
Hiperactivitate
Tulburarea de tip deficit de atenție și hiperactivitate sau ADHD este definită prin neatenție sau acțiuni impulsive care pot interfera cu viața personală și profesională. Există niveluri diferite de ADHD. Simptomele ADHD pot apărea încă de la vârsta de 3 ani și pot continua și pe parcursul adolescenței și al vârstei adulte. Simptomele reale ale ADHD pot fi confundate cu probleme emoționale sau disciplinare. Adulții cu ADHD nediagnosticat au avut o performanță academică slabă, probleme la locul de muncă sau relații dificile. S-a descoperit că ADHD este mai frecvent la bărbați decât la femei.
Hipertensiune
Acesta este un alt termen care se referă la tensiunea arterială ridicată. Hipertensiunea arterială este o problemă majoră de sănătate publică. În zilele noastre chiar și tinerii au hipertensiune arterială. Nivelul bătăilor inimii ridicat vă poate pune în pericol sănătatea, făcându-vă predispus la afecțiuni, cum ar fi boli de inimă, accident vascular cerebral și decesul prematur. Se estimează că numărul celor care suferă de hipertensiune arterială va crește la 1,56 miliarde de adulți în 2025. Este un ucigaș tăcut, întrucât foarte rar se poate observa orice simptom în stadiile sale inițiale. Numai prin măsurători se poate hipertensiunea. Cu toate că majoritatea pacienților cu hipertensiune arterială rămân asimptomatici, unele persoane raportează dureri de cap ușoare, vârtej, vedere încețoșată sau episoade de leșin.
Depresie
Depresia este o afecțiune comună, dar o tulburare foarte gravă a dispoziției. Depresia poate face dificilă gestionarea treburilor zilnice și este în mare parte marcată de sentimente pe termen lung și continuu de energie scăzută, izolare socială, insomnii, etc. Depresia este asociată și cu riscul de sinucidere.
Colesterol mărit
Aceasta este o altă afecțiune frecvent întâlnită la milenari. Colesterolul mărit duce la un risc mai mare de apariție a bolilor de inimă. În principal, colesterolul ridicat se datorează combinației dintre genetică și o dietă bogată în grăsimi saturate. Comportamentele care pot duce la niveluri ridicate de colesterol sunt dieta nesănătoasă, lipsa activității fizice, fumatul sau expunerea la tutun și creșterea în greutate în exces.
Diabetul de tip 2
Aceasta este cea mai frecventă formă de diabet care apare atunci când corpul nu utilizează în mod adecvat insulina, ceea ce poate face ca nivelul glicemiei să crească mai mult decât normalul. Diabetul zaharat de tip 2 este atât genetic, cât și dezvoltat datorită stilului de viață.