Tabu
HEALTH

Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Implantologia este o specialitate de natura chirurgicala, stomatologica, prin intermediul careia se pot inlocui dintii lipsa sau cei afectati de carii, boala paradontala sau cei lezati de accidente. Avand in vedere progresele atat de accentuate in practica medicala dar si in tehnica dentara, astazi, oamenii isi pot imbunatati radical sanatatea si viata sociala prin refacerea sau imbunatatirea danturii.

Nu putem sa spunem ca inlocuirea dintilor este doar o problema medicala sau de igiena, ci reprezinta chiar un mod de a ne castiga increderea in noi sau de a ne elibera de complexele in relatia cu oamenii din jurul nostru. Acesta este motivul pentru care implantologia a devenit una dintre cele mai pretuite metode sau proceduri stomatologice.  Rareori se intampla sa ne pastram dentitia definitiva intacta, motiv pentru care implantologia este sansa la un zambet vesnic tanar.

Ce este un implant dentar? Ei bine, implantul dentar reprezinta un dispozitiv care se realizeaza dintr-un material foarte rezistent si care este bine tolerat de catre organism. Practic, implantul arata ca un surub cu ajutorul caruia se inlocuieste radacina lipsa a dintelui natural. In functie de caz, fixarea implantului se face imediat dupa extractie sau dupa vindecarea gingiei. In ceea ce priveste procedura chirurgicala de fixare, aceasta nu este foarte complicata, comparativ cu alte interventii. Primul pas consta in aplicarea implantului, apoi fiind necesara o perioada de timp pentru integrarea in masa osoasa a implantului. Apoi, se trece la cealalta etapa a tratamentului care consta in atasarea unei alte piese metalice, numita in notiuni stomatologice, bont proteic. Pe acest bont proteic medical fixeaza coroana, puntea sau proteza care inlocuieste dintele lipsa.

Care este varsta la care se poate aplica un implant? Specialistii de la Cris-Smile.ro afirma ca in mod firesc, cei mai multi dintre pacientii care solicita instalarea unui implant dentar sunt oamenii la varsta senectutii. In principiu, orice persoana care poate sa suporte o procedura chirurgicala obisnuita este apta pentru a beneficia si de o astfel de interventie. Sigur ca tehnica implanturilor este utilizata in mod curent, iar pacientii sunt unici, asa ca, tratamentele urmate sunt personalizate. In cazul unor afectiuni cronice este contraindicat un astfel de tratament, asa ca, inainte de a demara o procedura de acest tip, specialistii au grija sa analizeze istoricul medical al fiecarui pacient.

Cat de dureroasa este interventia? Cu siguranta toti oamenii care se gandesc sa isi insereze un implant dentar se gandesc cat de dureroasa va fi interventia. In ziua de astazi, exista foarte multe progrese spectaculoase atat in tehnica medicala, cat si in medicatie, astfel incat “reputatia” durerii la stomatolog nu mai are niciun fundament. Disconfortul si eliminarea durerii reprezinta o preocupare constanta a stomatologiei de tip modern, incat pacientii sa poata suporta orice tip de interventie, eliminand frica de durere.

Cris Smile – stomatologul tuturor

Cabinetul Cristinei Munteanu a reusit sa se remarce prin interventiile si lucrarile de calitate. In ceea ce priveste implantologia, specialistii cris-smile spun ca tratamentele reunesc un intreg ansamblu de tehnici chirurgicale prin intermediul carora este posibilare construirea a unuia sau a mai multor elemente dentare. Practic. Aceasta ramura stomatologica este singura care concureaza cu interventiile restaurative proteice cu punti dentare, coroane sau proteze. Tot ei spun ca rezultatele si durabile, iar performantele sunt adesea impresionante. De asemenea, specialistii cris-smile spun ca implanturile dentare necesita aceeasi igiena orala si atentie precum si dintii naturali, incluzand mai ales periajul corect sau utilizarea unei paste de dinti capabile sa asigure protectie in cele mai grave probleme dentare.

Singura conditie de care orice pacient sau potential pacient trebuie sa tina cont este faptul ca pentru a beneficia de avantajele acestei proceduri trebuie sa avem o stare de sanatate cat mai buna si o masa osoasa la nivelul maxilarelor destul de solida.

ARTICOLE SIMILARE

Leguma minune pentru femeile de peste 40 de ani

Andreea Damian

Ce urmează după diagnosticul de infertilitate? Soluțiile care îți pot îndeplini visul de a deveni mamă (P)

Andreea Damian

6 alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a mânca

Andreea Damian

Poluarea aerului din oraşe, la fel de periculoasă ca fumatul unui pachet de ţigări pe zi

Andreea Damian

Apă rece sau la temperatura camerei? Ce este bine să bei pe caniculă

Andreea Damian

Cele două greșeli care îngrașă în perioada postului

Andreea Damian

Scrie un comentariu