Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Tratamente cu cereale

Printre dietele recunoscute in medicina complementara ca fiind potrivite si recomandate pentru dezintoxicarea organismului sau chiar vindecarea unor boli grave, cele cu cereale sunt din ce in ce mai promovate in intreaga lume. Se cunoaste cazul terapeutului George Oshawa care a promovat si practicat el insusi terapia cu cereale, vindecandu-se de tuberculoza.

Regimul propus de acest terapeut – regim care ii poarta si numele – se bazeaza pe cereale cultivate ecologic, preparate cat mai simplu, prin fierbere, coacere, prajire. La cereale se pot adauga doar apa si sare grunjoasa naturala, neiodata si fara alti stabilizatori chimici.

Pentru o cura de dezintoxicare Regimul Oshawa se tine 10 zile. Sunt permise urmatoarele cereale: graul, meiul, hrisca, orezul. Cantitatea zilnica de cereale consumate este la latitudinea pacientului. Se poate manca oricat, fara a adauga insa alte alimente sau ingrediente in afara celor trei: apa, cereale, sare. Cantitatea de cereale poate fi impartita in mai multe portii care vor fi consumate in functie de preferinta fiecaruia. Acest regim integral cu cereale este sarac in grasimi si datorita continutului mare de fibre alimentare asigura eliminarea toxinelor din organism prin mentinerea unui tranzit intestinal perfect. Proteinele, glucidele, mineralele si vitaminele care se gasesc in cereale sunte de cea mai buna calitate si sunt usor de asimilat de catre organism, care se purifica prin eliminarea radicalilor liberi ce provoaca uzura celulara. Din acest motiv, regimul cu cereale este recomandat in ameliorarea si tratarea anumitor tipuri de cancer.

Retete cu cereale

Orez

Pentru o portie se fierb 100g de orez integral in 350ml apa in care s-a adaugat 1 lingurita sare grunjoasa. Fierberea se face la foc potrivit, primele 10 minute cu vasul descoperit, apoi urmatoarele 10 minute cu el acoperit.

Hrisca

  1. Se alege si se spala hrisca, se pune intr-un ceaun cu apa cat s-o acopere si sare. Se tine vasul la foc potrivit si dupa ce s-a evaporat apa, se tine vasul in continuare pe foc, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Cand boabele de hrisca s-au inmuiat, ele „infloresc”, se deschid ca floricelele de porumb. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit putin inainte de servire.
  2. Se pun boabe de hrisca in apa rece la inmuiat. Cand s-au umflat si s-au inmuiat se pot consuma asa crude.

Meiul

Se pune meiul uscat intr-un ceaun, la foc potrivit. Se adauga sare si se continua coacerea meiului. Se amesteca incontinuu in vas, pana cand meiul devine crocant.

Grau

  1. Se macina graul ales si se amesteca faina obtinuta cu apa si sare. Se adauga doar atata apa cat sa se poata modela din coca obtinuta niste turtite. Acestea se coc in tigaie uscata, fara ulei sau alta grasime.
  2. Se aleg boabele de grau, se elimina impuritatile si se spala bine. Se pun apoi intr-un vas din sticla, portelan sau lut, nu metalic, si se acopera cu apa. Se lasa la inmuiat pana a doua zi cand se poate consuma dupa ce s-a adaugat putina sare.

 

ARTICOLE SIMILARE

Plecam in calatorie! Ce bagaje ne luam cu noi?

Bautura care INTINERESTE!

PUTIN la pat – grav bolnav?

Am uitat să fim ecologiști în timpul pandemiei

Andreea Damian

SHAKIRA o sustine pe SANZIANA la Vocea Romaniei

Instagram face o schimbare foarte importantă

Andreea Damian

Scrie un comentariu