Pentru a-ți recăpăta pielea moale și sănătoasă, nimic nu este mai bun decât să-și răsfeți fața cu tratamente de casă, pe cât de delicioase, pe atât de hrănitoare.
Senzație de strângere, roșeață inestetică, un ten tern… Pielea uscată și sensibilă trebuie răsfățată zilnic, mai ales iarna. Pentru a face față frigului, vântului sau poluării, nimic mai bun decât rețetele bunicii, ideale pentru a recăpăta pielea foarte moale.
Avocado și banană
Pentru a hrăni pielea, avocado și banana sunt remedii excelente împotriva răcelii. Avocado, de multe ori folosit în îngrijirea pielii mature, are proprietăți antioxidante și de regenerare. Protejează pielea de agresiunile externe, precum vântul sau poluarea, și lasă o peliculă protectoare care păstrează perfect stratul superior al epidermei. Bananele, bogate în nutrienți, hrănesc pielea în profunzime și o ajută să se regenereze.
Pentru a face o mască de față de casă cu avocado și banane, zdrobim o banană și o jumătate de avocado copt, apoi adăugăm o lingură de miere lichidă. Când am obținut un amestec cremos, aplicăm cu pensula pe față, evitând zona ochilor, și așteptăm aproximativ zece minute. La final, îndepărtează excesul cu un disc din bumbac înmuiat în apă florală și clătește cu apă minerală.
Miere și argilă
Pentru a-ți curăța delicat fața, argila albă este ingredientul ideal: absoarbe grăsimea fără a „dezbrăca” pielea. Delicată, este foarte bine tolerată, chiar și de tenurile care tind să se înroșească. Combinată cu miere, creează un tratament care este atât hidratant, cât și purificator. Renumită pentru proprietățile sale hrănitoare și emoliente, mierea are proprietăți calmante.
Amestecă o lingură de argilă albă, o lingură de iaurt simplu și o lingură de miere lichidă (de preferat miere de salcâm). Apoi aplică amestecul pe pielea curată și uscată și las-o să acționeze timp de aproximativ douăzeci de minute. Pentru clătire folosește apă termală sau minerală în locul apei de la robinet, care este prea tare pentru pielea sensibilă.
Ou și ulei de migdale
Folosim adesea albușul de ou pentru îngrijirea tenului gras, dar uităm de proprietățile de hidratare și hrănire ale gălbenușului de ou pentru pielea uscată. Acest ingredient are și avantajul de a unifica tenul prin reducerea petelor mici. Pentru a crește eficacitatea tratamentului facial cu ou, asociem gălbenușurile cu un ulei vegetal bogat, cum ar fi uleiul de măsline sau de migdale.
Amestecă două gălbenușuri de ou cu un fruct zdrobit precum o banană sau un avocado și apoi adaugă o lingură de ulei vegetal. În cele din urmă, aplică amestecul pe față și lasă-l să acționeze aproximativ douăzeci de minute înainte de a clăti.