Stilul supradimensionat este un must have, mai ales în rândul celor care fac parte din Generația Z. În acest sezon, exagerarea este o necesitate, este de fapt o altă tendință. Uită-te pe podiumurile de modă: îmbrăcămintea exterioară supradimensionată este un must-have în acest sezon. Timpul subestimării a apus de mult. Este timpul să exagerăm … Sau cel puțin, să purtăm ce ne place.
După ani de zile blocați în blugi skinny și pulovere, moda anilor 2020 pune accentul pe mult volum. Lăsați deoparte hainele care stau lipite de copr. După o domnie îndelungată a slim-fit-ului, moda a decis să se răzvrătească. La categoria blugi, vedem oversized! Și același lucru vedem și la puloverele cu mâneci extra-lungi, la jachetele cărora le atârnă umerii. Ultra confortabilă, această nouă modă nu este cel mai ușor de adoptat.
Care este tendința supradimensionată?
Literal, supradimensionat înseamnă ceva supradimensionat. Popularizat în anii 1980, odată cu nașterea garderobei de stradă (tricou XXL, trening supradimensionat, geanta, top cu gât scoop), supradimensionarea a început să-i intereseze pe designeri în anii 1990, odată cu apariția în mod minimalist din țările din nordul Europei. Acesta este credo-ul celor „Șase din Anvers”, care îi reuneau la vremea respectivă pe Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck și Marina Yee: în ciuda stilurilor foarte diferite, dorința comună de a-și deconstrui hainele pentru a reinventa contururi mai șterse și mai pline. De atunci, stilul supradimensionat a apărut frecvent pe podiumurile săptămânii modei, cu pantaloni largi, cămăși cu mâneci bufante și jachete cu umeri proeminenți.
Cum să adopți stilul supradimensionat?
Înlocuirea blugilor skinny cu cea boyfriend nu este cea mai sexy idee din lume. S-ar putea ca nici măcar să-ți pună siluetă în evidențp. Și totuși, un pic mai mult volum poate însemna uneori un pic mai cool. Pentru că, în cele din urmă, totul este o chestiune de echilibru. Dacă alegi să îmbrăci o haină bărbătească supradimensionată, asigură-te că reechilibrezi silueta cu o pereche de jeanși fit. Și invers: pantaloni largi = sacou mai strâns pe corp.
Când începi să adopți acest stil, cel mai simplu mod este să te obișnuiești cu el adoptând mai întâi un top voluminos. De exemplu, un puloverul mare: dacă este cam lung, trebuie doar să-l bagi puțin în talia fustei (sau a pantalonilor) dar doar atât cât să neglijent . Un truc care marchează ușor talia. Așază deasupra o jachetă cu umerii mai lați și obții un look supradimensionat de iarnă, care este foarte ușor de aplicat în fiecare zi ! Vara, mergi pe aceeași idee: tricouri largi, cu mânecă scurtă, băgate în pantaloni sau fustă, pentru a mări volumul bustului. Efectul va fi și mai eficient dacă îl combini cu pantaloni tăiați.
Stilul supradimensionat: 3 sfaturi înainte de a-l adopta
Sfatul numărul 1: nu este nevoie să cumperi un 42 dacă dimensiunea ta obișnuită este 38. Aceasta este o greșeală pentru începători. Din moment ce creatorii își permit să depășească dimensiunile, moda s-a adaptat. Deci, dacă un hanorac a fost conceput pentru a fi voluminos, nu are rost să îl iei prea mare cu riscul de a ajunge la ceva cu adevărat prea supradimensionat … și, prin urmare, nepurtabil.
Sfatul numărul 2: prea mult volum ucide supradimensionarea. Nimic nu este mai frumos decât contrastul dintre o jumătate voluminoasă și cealaltă nu. Dar dacă vrei puțină îndrăzneală, nimic nu te împiedică să porți piese supradimensionate de sus până jos. Cu o singură condiție: găsește o modalitate de a marca talia (o centură, de exemplu).
Sfatul numărul 3: ai grijă la culori. Cel mai indicat este să te joci cu o gamă de culori care să învelească silueta: mov lila cu roz și ultra-violet sau bej cu alb și nude.