Tabu
HEALTH

Trendul periculos de pe TikTok care poate crește riscul de cancer de piele

Un curent periculos pe TikTok promovează renunțarea la protecția solară pentru „vindecarea” acneei, sugerând că arsurile solare ar putea avea beneficii pentru sănătate.

Tot mai mulți influenceri din social media își îndeamnă urmăritorii să renunțe la protecția solară, pentru că arsurile solare ar ajuta la „vindecarea” acneei.

Medicii de la Queen Victoria Hospital din Marea Britanie au criticat imediat această tendință virală, subliniind că evitarea protecției solare poate crește riscul de cancer de piele.

„Deși există beneficii pentru sănătate asociate cu expunerea la suficientă lumină solară, crema de protecție solară ar trebui totuși utilizată pentru a contribui la reducerea riscului de apariție a cancerului de piele. Cu cât aveți mai multe episoade de arsuri solare de-a lungul vieții, cu atât crește riscul de a dezvolta cancer de piele, precum și îmbătrânirea prematură a pielii. Impactul acestei tendințe ar putea fi de mare amploare.”, au afirmat aceștia într-o declarație, potrivit Euronews.

Spitalul din Regatul Unit tratează aproximativ 700 de pacienți pe an pentru arsuri solare, adăugând că „numărul crește de la an la an”. 

Medicii se tem că efectele acestei tendințe periculoase ar putea apărea abia după mulți ani, crescând riscul de cancer de piele. 

Sam Orkar, director clinic la Queen Victoria’s Plastics and Burns Services, avertizează că melanomul, al cincilea cel mai frecvent tip de cancer, este în creștere în Marea Britanie.

„Există modalități mai sigure de a trata acneea decât să vă expuneți la risc prin expunerea neprotejată la soare”, a spus el.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

10 alimente care intensifică senzația de foame

Andreea Damian

Femeile care suferă un infarct mor inutil din cauza discriminării de gen în accesul la asistenţă medicală

Andreea Damian

Ce este radonul, gazul radioactiv responsabil de creșterea alarmantă a cancerului pulmonar în rândul nefumătorilor

Andreea Damian

Afecțiunea urechii pe care o putem căpăta după înot

Andreea Damian

Odinofagie | Ce este acest simptom dureros al Covid-19

Andreea Damian

Fereastra metabolică: ce este, cât durează și ce să mănânci?

Andreea Damian

Scrie un comentariu