Tabu
BEAUTYSlider

Trucul isteț pentru a evita apariția petelor maronii pe față

Petele de bătrânețe sau petele maronii (cunoscute și ca petele de la ficat, lentigo solar, lentigo senilis, etc.) sunt o problemă dermatologică frecventă la persoanele de peste 40 ani. Deși se credea că vârsta este cauza apariției lor (de aici venind și numele afecțiunii), unii incriminând chiar o patologie hepatică asociată (petele de la ficat), tot mai mulți cercetători susțin ideea că expunerile prelungite la soare sunt etiologia adevărată a hiperpigmentării.

Petele maronii apar cel mai adesea vara, din cauza obiceiurilor proaste care pot fi evitate, spun specialiștii. Descoperiți fără întârziere trucul doctorului Oren Marco, chirurg cosmetician, potrivit Femme Actuelle!

Petele de vârstă pot apărea din diverse motive (genetică, modificări hormonale, expunere la soare fără protecție etc.). Melanoza (numită și pete de vârstă sau de bătrânețe) este întunecată, rotunjită și apare în timp. Efelidele (sau pistruii) apar pe fața persoanelor cu piele deschisă după expunerea la soare. Pe de altă parte, melasma (care predomină pe pomeți, buza superioară și frunte) apare cel mai adesea în timpul sarcinii, datorită administrării pilulei sau în timpul expunerii neprotejate la soare. În cele din urmă, există și pete de acnee, care sunt roșiatice și pot deveni maronii, datorită procesului inflamator al acneei.

Vara, petele maronii sunt cu atât mai frecvente

Vara, petele maronii sunt cu atât mai susceptibile să se dezvolte, din cauza expunerii prelungite la soare. Pielea adoptă apoi mecanisme de apărare împotriva razelor UV: pigmentare. Celulele numite melanocite vor produce apoi melanină: un pigment maro care colorează pielea. Atunci când această pigmentare este concentrată pe anumite zone ale corpului mai mult decât altele, se numește hiperpigmentare. Ea este responsabilă pentru apariția petelor maronii cauzate de soare (în special pe față, mâini și decolteu).

Petele maronii: fond de ten pentru a preveni apariția lor?

Pentru a le evita, ce zici de testarea trucului doctorului Oren Marcon? Recent, acest celebru chirurg cosmetician a explicat pe contul său de Instagram că fondul ar putea fi cel mai bun aliat al tău împotriva acestui fenomen. „Știați că, dacă adăugați fond de ten în protecția solară pentru față îi dublați eficacitatea și evitați cât mai mult apariția petelor pigmentare? Pigmentul colorat din fonduri de ten reflectă lumina responsabilă de pete”, a explicat el pe Instagram.

Conform explicațiilor sale, lumina albastră poate crea pete pigmentare, iar fondurile se reflectă asupra acestui tip de lumină. „Vara, sfătuiesc femeile care capătă adesea pete maronii (și femeile însărcinate) să poarte machiaj peste protecția solară”, continuă el. Acest truc funcționează atât iarna, cât și vara (deoarece este important să vă protejați pielea pe tot parcursul anului), cu o cremă hidratantă simplă care conține un SPF (cremă de zi cu protecție solară).

ARTICOLE SIMILARE

Mesajele transmise de Lady Gaga şi Jennifer Lopez înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Andreea Damian

Limba “Game of Thrones” pe care o învață 1.2 milioane de oameni

realitatea

Mesajul Monicăi Bîrlădeanu pentru Lora. Cele două s-au căsătorit în aceeași zi, pe 5 octombrie

Andreea Damian

Motivul neașteptat pentru care Adelina Pestrițu merge la psiholog

Andreea Damian

S-a dat verdictul! Condamnare grea pentru cântăreţul R. Kelly

Andreea Damian

Kimono de plajă | Cum să-l îmbraci cu stil vara aceasta și ce model să alegi

Andreea Damian

Scrie un comentariu