Tabu
FASHIONSlider

Trucuri rapide care te vor ajuta să alegi hainele potrivite în magazin

Ți se întâmplă adesea să cumperi un articol vestimentar și apoi să descoperi că este prea strâmt sau arată ca și cum ar fi fost cumpărat pentru altcineva. În timp ce facem cumpărături, nu observăm câteva detalii mici. Și cunoașterea lor te-ar putea ajuta să înțelegi, chiar și în cabina de probă, dacă o piesă vestimentară ți se potrivește sau nu.

Iată care sunt acele mici trucuri te pot ajuta să alegi îmbrăcămintea de mărimea potrivită într-un magazin.

Sutien

Mărimea este cel mai important lucru atunci când alegi un sutien, dar nu toată lumea știe cum s-o facă. O poți face în câteva minute și chiar înainte de a merge la magazin. Ridică-te drept și măsoară circumferința de sub bust (locul în care se află centura sutienului), apoi circumferința pieptului în cele mai convexe puncte. Banda de măsurare trebuie să fie strânsă pe corp, dar nu prea tare. Acum scade circumferința de sub bust din circumferința pieptului. Numărul rezultat va indica dimensiunea cupei. Literele alfabetului corespund fiecărei mărimi: mărimea 0 corespunde AA, mărimii 1 îi corespunde A, mărimea 2 – B, mărimea 3 – C, mărimea 4 – D. Numărul circumferinței de sub bust ar trebui să fie rotunjit.

Tricou

Un tricou este un articol vestimentar atât de obișnuit încât ne uităm doar la mărimea etichetei înainte de a-l cumpăra. Dar asta nu înseamnă că ți se va potrivi. Un tricou într-o dimensiune adecvată ar trebui să aibă mâneci care să ajungă la mijlocul distanței dintre umăr și cot. Dacă sunt mai scurte, el este prea mic, dacă sunt mai lungi, tricoul este prea mare. Acordă atenție lungimii tricoului, în mod ideal, marginea de jos ar trebui să fie la câțiva centimetri sub talie. Cusăturile pentru umeri trebuie să nu cadă peste marginea umerilor.

Jacheta

Cel mai simplu mod de a spune dacă ți se potrivește o jachetă este să te îmbrățișezi atunci când o îmbraci, lucru pe care îl poți face chiar în magazin. Asigură-te că jacheta nu îți constrânge mișcările și că îți poți prinde cu ușurință coatele. În același timp, ar trebui să simți o ușoară tragere – dacă nu, jacheta este prea mare.

Rochie

Atunci când cumperi o rochie clasică montată, acordă atenție cusăturilor umerilor. Acestea trebuie să fie întinse și țesătura să nu se încrețească. Rochia este prea mică dacă există pliuri pe partea din față a tivului, ceea ce înseamnă că țesătura este întinsă și nu te vei simți confortabil atunci când te deplasezi. Centura unei rochii cu talie imperială ar trebui să fie sub bust. Dacă urcă puțin, atunci rochia este mică. Într-o rochie clasică, centura trebuie să se potrivească cu talia ta naturală.

Bluză

Când alegi o bluză, concentrează-te pe cea mai lată parte a corpului – de exemplu, pe umeri, bust sau talie. Țesătura dintre butoane nu trebuie să se lărgească de tensiune. La fel ca în cazul unui tricou, cusăturile umerilor nu trebuie să fie sub umeri și trebuie să se potrivească perfect cu corpul. Un alt detaliu sunt cusăturile laterale: acestea trebuie să ruleze strict în unghi drept față de podea. În caz contrar, îmbrăcămintea se poate răsuci în timpul purtării.

Cămașă

Atunci când alegi o cămașă, ar trebui să acorzi atenție mai multor lucruri simultan. Gulerul trebuie să atingă gâtul, dar nu să-l strângă. Dacă întoarci capul și gulerul se întoarce cu el, aceasta înseamnă că este prea strâns. În mod ideal, 2 degete ar trebui să încapă cu ușurință sub un guler nasturat. Mânecile nu trebuie să fie atât de strâmte încât să-ți poți vedea brațele sub ele, dar nu trebuie să fie suficient de largi pentru a forma valuri. Când îndoi brațul, mansetele nu trebuie să se ridice la mai mult de 2 cm de la încheietura mâinii.

Fustă

Pentru a determina dacă dimensiunea unei fuste este potrivită pentru tine, încearcă să apuci țesătura centurii cu degetele și să o trageți cu cel puțin 1 centimetru înapoi. Dacă reușești să o faci, aceasta este dimensiunea ta. Dacă decalajul centurii este mai mic sau inexistent, atunci fusta este prea strâmtă și este logic să alegi o dimensiune mai mare. Aruncă o privire asupra fantei, dacă există: atunci când stai în picioare, marginile acesteia nu ar trebui să devină mai largi. Tivul fustei trebuie să fie total paralel cu podeaua. Cu excepția cazului în care, desigur, are o tăietură asimetrică.

Pantaloni de costum

Pantalonii clasici în mărimea potrivită ar trebui să fie strânși numai pe coapsă, în timp ce partea inferioară ar trebui să rămână liberă. Pentru a înțelege dacă dimensiunea este corectă, încearcă să bagi 2 degete sub centură. Un alt mod de testare este să te așezi pe un scaun în cabina de probă și să bagi degetul mare sub centură fără a crea presiuni neplăcute pe abdomen. Aruncă o privire mai atentă și la buzunarele din față. Când stai în picioare, acestea nu trebuie să se încrețească. Dar dacă vezi pliuri după ce te-ai așezat, este în regulă.

Echipament sportiv

Atunci când alegi îmbrăcămintea sport, ar trebui să începi cu sportul pe care îl practici. De exemplu, pantalonii scurți de ciclism au căptușeală specială care îi face mult mai confortabili pentru a suporta plimbări lungi. Nu sunt foarte confortabili dacă faci jogging sau antrenamente de fitness în ei. Pe de altă parte, ciclismul de câțiva kilometri în pantaloni de alergare sau pantaloni scurți nu va fi confortabil. Lipsa căptușelii poate provoca calusuri.

Acordă atenție țesăturii: bumbacul respirabil va absorbi umezeala, dar nu se va evapora rapid, ceea ce va face hainele mai grele. Sinteticele pot genera electricitate statică, ceea ce nu este de dorit, de exemplu, pe o bandă de alergat. Cea mai bună opțiune pentru sport este o țesătură care conține nylon sau bambus. Permite trecerea aerului și îndepărtează umezeala de corp.

Folosești trucuri la alegerea hainelor? Prezintă-le în comentariile de mai jos.

ARTICOLE SIMILARE

Meghan Markle revine în atenția publicului

Andreea Damian

Cele 10 principii în îmbrăcăminte ale lui Coco Chanel

Tabu Tabu

Muzeul Municipiului București ⎥ Ateliere online de benzi desenate

Ciocîrlan

The Mews, ultimele reduceri, primele colecții noi

realitatea

Motivul pentru care Oana Roman poartă peruci în ultima vreme

Andreea Damian

Motivul surprinzător pentru care Katy Perry a plătit 50.000 $ pentru o întâlnire cu Orlando Bloom

Andreea Damian

Scrie un comentariu