Primavara este momentul oportun pentru a incerca o prajitura delicioasa si foarte racoritoare.
Tocmai de aceea, va venim in ajutor cu o super idee: prajitura cu mere. Fiind foarte usor de preparat, 24 de bucati vor fi gata in numai 50 de minute + 2 ore la frigider.
Ingrediente pentru 24 de portii:
Aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- 2 linguri apa
Crema:
- 500 ml lapte
- 3 oua
- 1 lingura faina
- 500 g zahar
- 1 lingurita zahar vanilat
Ornare:
- 4 mere
- 100 g zahar
- 500 ml apa
- 1 lingurita scortisoara rasa
Preparare:
Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul, oul si untul, adaugand apa. Omogenizati bine ingredientele si puneti aluatul la rece 2 ore. Pentru crema, frecati zaharul cu ouale si zaharul vanilat, faina si laptele caldut adaugat treptat. Fierbeti amestecul de bain- marie pana cand se ingroasa. Luati vasul de pe foc si lasati crema la racit. Curatati merele, taiati-le in cubulete si fierbeti-le 10 minute in apa cu zaharul si scortisoara. Scurgeti-le apoi de apa si puneti-le in crema rece. Intindeti din aluat o foaie cu care tapetati o tava unsa cu ulei. Trebuie acoperite si marginile tavii. Turnati peste foaie crema, nivelati-o si puneti prajitura la cuptor, la foc potrivit. Taiati-o dupa ce s-a racit.