O altă producție realizată de HBO i-a cucerit pe fani. Deși abia a fost lansată, mini-seria Chernobyl se află în topul IMDb, înaintea serialului Game of Thrones. Serialul-documentar produs de HBO și Sky Atlantic a obținut o medie impresionantă de 9,6 din 10, scor acordat de cei aproape 26.000 de fani.
Iată câteva reacții pe Internet!
„Nu am văzut nimic așa de îngrozitor ca # ChernobylHBO în viața mea. Nimic. Teroare pură și totul s-a întâmplat în realitate. Uneori ecranizarea unui eveniment își deschide mai bine ochii despre ceva care s-a întâmplat cu adevărat decât orice altceva. Bună treabă #skyatlantic”.
Haven’t seen anything as horrifying as #ChernobylHBO in my life. Nothing comes close. Pure terror and it all happened for real. Sometimes dramatised TV can do more to open your eyes about something that really happened than any other medium. Well done #skyatlantic pic.twitter.com/HyhEn5Q6BP
— Mark Allotey (@markallotey) May 14, 2019
„Interpretare superbă, tensiune și o atenție uimitoare pentru detalii. Un MUST SEE pentru toată lumea”.
I am constantly being blown away by #ChernobylHBO if this doesn't win every award going then the TV gods are not paying attention, superb acting, tense as hell and an astonishing attention to detail. A MUST see for everyone. pic.twitter.com/8QHk1A2Bdu
— Marq Sutton (@come2whereiam) May 23, 2019
#ChernobylHBO
Me: How bad can radiation poisoning really be?*Watches episode 3 of Chernobyl* pic.twitter.com/WuFnr9SJS1
— Designated Dan (@Daniel_Jenks) May 21, 2019
this #ChernobylHBO pic.twitter.com/ZiyNQTfwak
— Lia (@liiiamelo) May 21, 2019
Miniseria, formată din şase episoade, a debutat pe 6 mai și spune povestea tragicului accident nuclear de la Cernobîl, dar şi a oamenilor direct implicaţi în gestionarea crizei.
Din distribuție fac parte Emily Watson, Stellan Skarsgård, Ralph Ineson, Fares Fares, Adam Nagaitis și David Dencik. Chernobyl a fost scris de Craig Mazin – scenaristul The Hangover 2 & 3, și este regizat de Johan Renck – care a lucrat la Breaking Bad.
În noaptea de 26 spre 27 aprilie 1986, reactorul 4 al centralei a explodat şi a eliberat cantităţi uriaşe de material radioactiv în atmosferă. Dezastrul nuclear de la Cernobîl este considerat cel mai grav din toate timpurile. 28 de oameni şi-au pierdut viaţa în acea noapte, în explozie şi în timpul tentativelor de a lichida incendiul. Alte 15 persoane, potrivit datelor oficiale, au murit în anii următori din cauza expunerii la substanţe radioactive. Mii de oameni au fost evacuaţi din zonă, iar regiunea din jurul centralei este încă de nelocuit.