Nu cred ca exista persoana care sa nu fi auzit de clasicul “peanut butter&jelly sandwich”. Una dintre gustarile preferate ale americanilor, dar nu atat de popular in randul romanilor. Blogurile de fitness il ridica in slavi desi pare o bomba de calorii, devenind repede un adevarat “health staple”. Cu o textura cremoasa si un gust aparte, inlocuieste-l atunci cand ai pofta de Nutella ceva dulce si sanatos.
Proprietati:
combinatie de fibre (2 grame intr-o portie) si proteine (8 grame intr-o portie)
contine vitamina B3 adica niacina, si vitamina E, resveratrol, magneziu, fibre, proteine, grasimi monosaturate, antioxidanti, fier, potasiu
Beneficii:
consumat la micul-dejun, iti ofera energie pentru intreaga zi
ajuta in curele de slabire si este bun pentru refacerea masei musculare
previne urmatoarele boli: alzheimer, anxietate, depresie, formarea de de calculi biliari (ajuta eliminarea anumitor toxine din organism)
previne bolile cardiovaculare si cele neurodegenerative
Cum il consumi?
Il poti consuma cu fructe proaspete (in special cu banane sau pe feliute de mar), cu fulgi de ovaz, pe paine, in prajiturele, cu branza cottage, cu miere, in clatite, chiar si cu legume, pe feliute de morcovi sau tulpina de telina.