Verile ar putea deveni prea fierbinți pentru oameni din cauza încălzirii globale, iar aceștia ar putea fi expuși la niveluri periculoase de stres termic, scrie BBC.
Când apare stresul termic
Stresul termic apare în momentul în care corpul nu mai este capabil să se răcorească, astfel încât temperatura sa continuă să crească până la niveluri periculoase, iar organele cheie pot ceda.
Potrivit specialiştilor consultaţi de BBC, mulţi oameni locuiesc în ţările în curs de dezvoltare şi au locuri de muncă în care sunt expuşi unor condiţii de lucru care le pun viaţa în pericol.
Cel mai mult vor avea de suferit persoanele de condiție modestă, care trebuie să muncească în aer liber, în ferme sau pe șantiere, dar și muncitorii din fabrici și cadrele medicale, nevoite să poarte echipamente de protecție.
Anul 2100
Încălzirea globală va duce la creşterea riscului ca „vara să fie mult prea cald ca oamenii” să mai poată munci.
Un studiu publicat anul acesta avertiza că până în 2100, 1,200 miliarde de oameni, de patru ori mai mulți ca acum, vor suferi din cauza stresului termic.
Pe măsură ce temperaturile globale cresc, este probabil să existe o umiditate mai mare, ceea ce înseamnă că mai multe persoane vor fi expuse la mai multe zile cu această combinație periculoasă de căldură și umiditate.