Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Friptura de VITA …cu creveti! Reteta de weekend: SURF & TURF

Friptura de vita cu creveti? Aceasta este faimoasa reteta americana SURF & TURF, pe care Bucatarescu a pregatit-o la Prima TV (“Secrete de stil”, sambata,ora 11.00), impreuna cu Chef Marian de la Red Angus.

Si prietena noastra Adriana Parissi are propria ei reteta de SURF & TURF:

Ingrediente

  • 4 fripturi de vita groase
  • 8 creveti uriasi
  • Sare si piper dupa gustr
  • 1 ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1/3 pahar de vermut dulce
  • 2 linguri de unt
  • 0,5  kg sparanghel curatat
  • 1/2 lammie pentru zeama
  • Patrunjel tocat

Preparare:

Ungeti fripturile cu ulei de masline extra virgin. Prajiti-le la foc mare, cind tigaie e foarte bine incinsa. Coaceti 3 minute pe fiecare parte pentru friptua in singe sau 4 minute daca va place mai bine facuta. Luati tigaia de pe foc si lasati-o deoparte. Ungeti crevetii cu ulei de masline si presarati cu sare si piper. Prajiti crevetii tot asa intr-o tigaie foarte bine incinsa, cam 2 minute pe fiecare parte si dati la o parte.

Puneti din nou carnea in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si coacati 2 minute. Adaugati vermutul si amestecati, apoi untul.

Fierbeti sparangheleul intr-o cratita cu putina apa pina cind este putin patruns dar  inca crocant. Strecurati repede apa si puneti-l sub jet de apa ca sa   intrerupeti fierberea. Serviti carnea cu sparanghelul peste care stoarceti zeama de la ½ lamiie si punet putin ulei de masline, sare si piper.

ARTICOLE SIMILARE

Categoriile de românce care vor primi cu 50% mai mulţi bani. Anunţul făcut de premierul Marcel Ciolacu

Andreea Damian

De ce nu au femeile orgasm? – Un psiholog dezvaluie

Amenzi uriașe pentru românii care folosesc greşit cardul de energie

Andreea Damian

Mihaela Rădulescu, FĂRĂ PIC DE MACHIAJ! “Aşa aş vrea să mă cunoaşteţi, DUPĂ CE M-AŢI VĂZUT ATÂŢIA ANI DIVĂ”

Lipsa somnului dăunează grav greutății

realitatea

Noua dorinţă a lui Lady Gaga: pălărie cu gândaci

1 comentariu

Scrie un comentariu