Friptura de vita cu creveti? Aceasta este faimoasa reteta americana SURF & TURF, pe care Bucatarescu a pregatit-o la Prima TV (“Secrete de stil”, sambata,ora 11.00), impreuna cu Chef Marian de la Red Angus.
Si prietena noastra Adriana Parissi are propria ei reteta de SURF & TURF:
Ingrediente
- 4 fripturi de vita groase
- 8 creveti uriasi
- Sare si piper dupa gustr
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 2 catei de usturoi tocati
- 1/3 pahar de vermut dulce
- 2 linguri de unt
- 0,5 kg sparanghel curatat
- 1/2 lammie pentru zeama
- Patrunjel tocat
Preparare:
Ungeti fripturile cu ulei de masline extra virgin. Prajiti-le la foc mare, cind tigaie e foarte bine incinsa. Coaceti 3 minute pe fiecare parte pentru friptua in singe sau 4 minute daca va place mai bine facuta. Luati tigaia de pe foc si lasati-o deoparte. Ungeti crevetii cu ulei de masline si presarati cu sare si piper. Prajiti crevetii tot asa intr-o tigaie foarte bine incinsa, cam 2 minute pe fiecare parte si dati la o parte.
Puneti din nou carnea in tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei de masline la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si coacati 2 minute. Adaugati vermutul si amestecati, apoi untul.
Fierbeti sparangheleul intr-o cratita cu putina apa pina cind este putin patruns dar inca crocant. Strecurati repede apa si puneti-l sub jet de apa ca sa intrerupeti fierberea. Serviti carnea cu sparanghelul peste care stoarceti zeama de la ½ lamiie si punet putin ulei de masline, sare si piper.
1 comentariu