Daca va ganditi ca tatuajul este o forma de arta recenta, ei bine, va inselati intrucat acesta a aparut cu mii de ani in urma.
La inceput tatuajele erau folosite in triburi cu scopul de a identifica pozitia sociala, ierahia sau reprezenta o declaratie de ostilitate si agresiune transmisa dusmanilor, astazi, de cele mai multe ori indeplinesc o functie artistica.
Tocmai de aceea, din ce in ce mai multe persoane se gandesc sa-si faca tatuaje, insa inainte este bine sa luam in considerare cat mai multe aspecte importante al acestui proces.
Alegerea modelului este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in seama cand ne facem un tatuaj. Tinand cont ca va sta acolo toata viata sau poate numai cativa ani (in cazul tatuajelor semi-permanente), ar fi bine sa ne gandim o perioada indelungata daca chiar ni-l dorim sau daca modelul ales ne va fi pe plac si mai tarziu. E de preferat sa evitam tatuajele care contin numele iubitului ori imaginea unei vedete sau trupe preferate, tatuaje cu mesaje amuzante sau genul acela de tatuaje „la moda” fiindca este foarte posibil ca gusturile sa ni se schimbe si sa regretam decizia luata.
Sugestia noastra e ca primul tatuaj sa fie de dimensiuni mici, astfel poti sa experimentezi. Un tatuaj cu cat este mai mare, cu atat dureaza mai mult sa fie realizat si este posibil ca durerea sa te descurajeze sa il continui.
In ce zona a corpului il voi face?
Trebuie sa recunoastem ca tatuajele sunt un element care influenteaza modul in care o persoana este perceputa de societate. Mai mult, in multe situatii, reprezinta un impediment in gasirea unui loc de munca deoarece multe companii impun un cod vestimentar in care se specifica faptul ca angajatii nu pot veni cu tatuaje sau piercinguri la vedere. Asadar, zonele cele mai potrivite pentru efectuarea unui tatuaj sunt cele pe care le poti acoperi cu usurinta.
Pe langa acest aspect, zona tatuajului trebuie aleasa si in functie de rezistenta fiecaruia la durere. Sunt zone, de obicei cele din jurul oaselor, foarte dureroase, care nu sunt intocmai indicate unui prim tatuaj. Poti sa te sfatuiesti cu artistul tatuator si sa decizi impreuna cu el care este zona cea mai potrivita pentru tine.
Intrucat tatuarea reprezinta un moment important in viata oricarei persoane, e bine sa gasim o persoana care intr-adevar se pricepe si are si cursuri absolvite in acest domeniu. Pentru a evita riscul unui tatuaj esuat, e de preferat sa verificam portofoliul celui care ni-l face si sa cerem recomandari din partea unor persoane care au trecut prin asta. In plus, cel mai sigur este sa optam pentru un salon profesionist, care respecta normele de igiena si unde putem beneficia de conditii cat mai bune.
Cum se intretine un tatuaj?
Neintretinut corespunzator, tatuajul este o poarta deschisa pentru infectii sau reactii alergice, fie in momentul realizarii acestuia, fie in perioada de cicatrizare. De aceea, este esential sa urmam sfaturile de intretinere a tatuajului pe care ni le da cel care il realizeaza. De regula, tatuajul trebuie spalat cu apa rece si sapun si se aplica si un anumit unguent de cateva ori pe zi. Daca tatuajul este ingrijit corespunzator, nu necesita vreo sedinta de retus.
Speram ca toate acestea sa nu te descurajeze ci, dimpotriva sa te motiveze, iar dupa ce tatuajul tau va face parte din tine sa te bucuri si sa-l poti afisa cu mandrie.
Vezi si:
http://www.tabu.ro/trendul-tatuajelor-in-randul-vedetelor/
http://www.tabu.ro/top-cinci-vedete-cu-tatuaje-din-romania/