Tabu
CULTURESlider

Weekend la MNAC online ⎥ Orașul meu ca un colaj

Sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 18:00, Muzeul de Artă Contemporană din București organizează un atelier interactiv despre arta colajului, dedicat copiilor. 

În această perioadă, atelierele Muzeului Național de Artă Contemporană din București se desfășoară online, într-o formulă interactivă. Sunteți invitați să descoperiți o serie de ateliere inspirate de lucrări din colecția MNAC și adaptate pe înțelesul celor mici, care îi ajută să înțeleagă o serie de tehnici de lucru din arta contemporană într-o formulă prietenoasă.

Orașul meu ca un colaj

Ați privit vreodată orașul ca pe un melanj de fragmente ce se combină între ele mai mult sau mai puțin armonios, cu treceri bruște de la fațade impecabile către priveliști dezolante? 

Bucureștiul, de exemplu, este plin de astfel de contraste. Întâlnești în el ruine în plin centru, spații verzi înconjurate de gunoaie și alte mărturii ale locuirii. Cu toate acestea, pulsează de viață. 

În cadrul atelierului organizat de MNAC în acest weekend și intitulat Orașul meu ca un colaj aveți șansa să vă imaginați Bucureștiul ca pe un imens puzzle în continuă transformare.

Asemeni panourilor publicitare ce intervin în peisajul citadin, colorându-l și fragmentând fațadele pe care sunt desfășurate, veți încerca împreună cu coordonatoarea atelierului să disecați spațiul urban și să-l recompuneți sub forma unui colaj.

Veți avea nevoie de: una-două reviste cu poze alb/negru sau color, din care veți decupa obiecte sau personaje, ce vor fi, ulterior, lipite și integrate în desenele noastre. Cine are acasă o hartă turistică a unui oraș, o poate folosi ca fundal pentru colajul său. Se mai adaugă: lipici solid/lichid, foarfece, carioci, acuarelă.

Atelierul Orașul meu ca un colaj este susținut de Irina Cangeopol, artistă, profesoară de artă și specialistă în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă Mișcare și culoare, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.

Condiții de participare 

Atelierele sunt potrivite pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, în limita a 20 locuri disponibile.  Atelierele sunt incluzive, toți copiii cu dizabiltăți sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice. 

Înscrierea la atelier se face la adresa [email protected], prin atașarea unui printscreen cu biletul. Înainte de începerea atelierelor veți primi din partea echipei MNAC link-ul de Zoom unde acestea se vor desfășura.

Participarea costă 40 lei pe atelier, indiferent de câte capete din familie încap în fața ecranului. Poate fi achiziționat aici: https://mnac.ro/tickets/83/Bilete/53.

Abonament 8 ateliere / 160 lei: cu un abonament pe 2 luni achiziționați un atelier la jumătate de preț). Poate fi achiziționat prin achitarea a 4 bilete de tip Taxă atelier de educație aici: https://mnac.ro/tickets/83/Bilete/53.

Abonament 3 ateliere / 100 lei: la două ateliere al treilea este la jumătate de preț. Poate fi achiziionat prin achitarea a 2 bilete de tip Taxă atelier de educație + 1 bilet acces general aici: https://mnac.ro/tickets/83/Bilete/53.

ARTICOLE SIMILARE

DaDa: Accesorii și haine ca în filme

realitatea

Dichisar de iarnă ⎥ Sugestii de cadouri pentru Crăciun

Ciocîrlan

Choker: accesoriul momentului

realitatea

Astrologul prințesei Diana prezice o nouă criză regală: „Tensiunile vor fi mari”

Andreea Damian

Gina Pistol revine la TV. Ce emisiune va prezenta iubita lui Smiley

Andreea Damian

TREZESTE-TI LUMEA LA VIATA CU NOUL HTC ONE

Scrie un comentariu