Tabu
lifestyle

“You come to see…”, simbata la CNDB

„You come to see the show and you’ll get an extra burger!” este un anti-spectacol, după cum îl numeste autorul său. Este o lucrare în perpetuă transformare, diferită de la o reprezentatie la alta, lasind impresia unei repetitii care are loc în fata publicului. Autorul creează un remix permanent al continutului, amestecă fără retineri planuri temporale si sentimente de ultimă oră, si încearcă să creeze un spatiu propice pentru întrebări si reflectii lansate prin vocea actritei Mihaela Sîrbu.

Jucat în peste cinci limbi în festivaluri din Franta, Germania, Polonia, Austria, Olanda si Portugalia, „spectacolul” pune în centrul atentiei confesiunea publică a autorului său, care se pozitionează critic fata de problemele pe care le are în societatea în care trăieste si, mai cu seamă, în domeniul în care activează.

Autorul ridică semne de întrebare în legatură cu arta dansului, balansînd permanent între dans si ceea ce se află în spatele acestuia. Nu fără o notă de ironie, autorul se lasă purtat de subiectivismul său extrem, încalcă regulile si conventiile scenice, si îi dezvăluie publicului amănunte despre culisele creării spectacolului si despre evenimentele care i-au marcat formarea ca dansator.

După reprezentatiile avute la Centre National de la Danse din Paris, criticul de dans Marie-Christine Vernay, scria în ziarul „Liberation” din 12 decembrie 2002: „Vii la spectacol si primesti un extra burger!” al romanului Mihai Mihalcea este un spectacol inteligent, emotionant si plin de umor”.

concept, text si coregrafie: Mihai Mihalcea

interpreti: Mihaela Sîrbu, Mihai Mihalcea

muzica: Eartha Kitt, Josef Haydn, Kurt Dahle, Adolphe Adam, Jerome Soudan

productie: Solitude Project

durata: aproximativ 35 minute

Spectacolul a fost prezentat anterior la: – Die Theater, Viena, iunie 1999
– Platforma Dansului Contemporan Romanesc, Bucuresti, mai 2001 – "body_mind" International Festival , Varsovia, iunie 2001 – Festivalul de dans contemporan "a_sul", Faro (Portugalia), septembrie 2002
– Centrul National al Dansului, Paris, decembrie 2002
– "Springdance", Utrecht, Olanda, aprilie 2003
– Tanzquartier Viena, mai 2003
– Teatrul Odeon, aprilie 2004
– Centrul Wallonie
– Bruxelles, Paris, noiembrie 2006
– Festivalul „100 Dessus Dessus
– Generation Europe”, Paris 2007
– Theater Alte Malzerei, Regensburg, in cadrul „Donumenta 2007”, octombrie 2007
– CNDB, mai 2008

Mihai Mihalcea
a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si Universitatea de Artă Teatrală si Cinematografică, Sectia Coregrafie, din Bucuresti. Timp de doi ani a fost dansator al Operei Comice din Berlin, iar ulterior a colaborat cu Compana Christian Trouillas din Paris. A studiat la în cadrul „Six Week School Program” (American Dance Festival, S.U.A.) si a fost bursier al Pépinieres Européennes pour Jeunes Artistes din Paris.

A predat cursuri de dans contemporan la Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si a sustinut cursuri si ateliere la Liceul de Muzică “Dinu Lipatti”, la Academia de Teatru din Iasi, la Theatre International de la Cité Universitaire din Paris, Centre Chorégraphique National de Franche-Comte din Belfort, La Manufacture, Atelier du Rhin – Centre dramatique regional, Colmar, si la Tanzquartier Wien. Din 1999 Mihai Mihalcea isi desfăsoară activitatea artistică în cadrul Solitude Project. A făcut parte din echipa de fondatori ai Centrului Multi Art Dans unde, pînă în 2002, s-a ocupat de directia departamentului de spectacole.

A dansat si a creat spectacole si lucrări coregrafice prezentate în: Franta, Germania, Italia, Austria, S.U.A., Bulgaria, Ukraina, Portugalia, Polonia, Ungaria, Olanda, Belgia si Slovenia. A fost artist in rezidenta la Tanzquartie Wien, Centre national de la danse – Paris si Hebbel Theatre Berlin. Prezenta sa pe scenele internationale a fost remarcată în publicatii ca: Le Monde, Berliner Zeitung, Paris-Match, Liberation, Danser, Ballet-Tanz International, La Republica, Dance Theatre Journal. Din 2006 Mihai Mihalcea ocupă functia de director al Centrului National al Dansului din Bucuresti.

Pentru proiectele pe care le-a derulat a fost nominalizat de Maison d’Europe et d’Orient – Paris pentru premiul “Paris-Europe 2006”. Pentru impunerea unui spatiu cultural nou si dinamic si pentru deschiderea unei arte cu public specializat spre zone multiple ale culturii de azi, Mihai Mihalcea si echipa pe care o conduce au adus Centrului National al Dansului Marele Premiu al revistei Cuvantul 2006.

Mihaela Sirbu este actrita. A absolvit Universitatea Bucuresti, specialitatea Germanistica si Academia de Teatru si Film, specialitatea Arta Actorului. Dupa absolvire a jucat la Teatrul Evreiesc si in proiecte independente, atit in Romania cit si in Elvetia si Germania. Bursiera a Institutului Goethe.

Este lector universitar la UNATC si a predat in Germnania, la Athanor Akademie, condusa de prof. David Esrig. Este fondatoarea si directoarea Teatrului Fara Frontiere in cadrul caruia a jucat si regizat. Este de asemenea traducator de teatru, din limbile germana si engleza

ARTICOLE SIMILARE

Dogan apeleaza la al doilea “plan B-

realitatea

Guy Ritchie are o iubită care seamănă cu Madonna

realitatea

Courtney Love: I-am salvat viaţa de două ori lui Kelly Osbourne!

realitatea

Robert Pattison ar vrea să fie câine

realitatea

Ce face ANDREEA MARIN in Turcia?

Cum învăț despre mașini: lecția 1.

realitatea

Scrie un comentariu