Tabu
HEALTH

Zece moduri naturale să reduci retenția de apă din organism

Retenția de apă este o problemă cu care se ocupă aproape toată lumea. Este frustrant, în special pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate, deoarece lichidele în exces se acumulează în mâini, glezne și picioare. Deși uneori poate fi semnul unei problem de sănătate, cum ar fi boala renală sau insuficiența cardiacă, retenția de apă este în general destul de inofensivă.

Indiferent dacă faci exces de sare, vremea de afară e foarte caldă, aveți circulația slabă sau vă deshidratați, retenția de apă vă poate afecta grav calitatea vieții. Femeile însărcinate sîndeosebi tind să experimenteze retenția de apă mai frecvent, motiv pentru care acestea se simt umflate spre sfârșitul sarcinii.

Retenția de apă este cu siguranță enervantă, dar nu trebuie să-ți distrugă viața! Am descoperit că aceste trucuri ajută la reducerea ei și vă ajută să vă simțiți mai bine pe parcursul zilei.

  1. Consumați lichide. Paradoxal, dar retenția de apă poate fi un semn al deshidratării, care determină organismul să rețină lichidele pe care le consumați. Consumul de lichide (apă sau ceai neîndulcit, în special) vă va ajuta corpul să elimine toate lichidele nedorite și să împiedice umflarea extremităților.
  2. Consumați mai puțină sare. Excesul de sare este responsabil pentru senzația continuă de sete. Organismul cere apă, care în asociere cu sodiul, îngreunează procesul de eliminare a lichidelor.
  3. Luați suplimente cu magneziu. Acestea sunt deosebit de importante pentru femeile care se află la menstruație. Magneziul este un mineral care ajută la funcționarea corectă a organismului. Încercați să consumați alimente bogate în magneziu, cum ar fi nuci, cereale integrale, ciocolată neagră și legume cu frunze verzi.
  4. Reduceți consumul de carbohidrați. Carbohidrații, în special cei rafinați, care se găsesc în pâinea din comerț, biscuiți și alte gustări pot fi responsabili pentru retenția ape din organism. Consumați în schimb fructe de pădure, mere, citrice, ele vă vor ajuta să combateți balonarea.
  5. Faceți sport. Retenția de apă poate fi redusă prin creșterea nivelului de activitate. Plimbarea, ciclismul, dansul, înotul sau orice altceva care vă ridică ritmul cardiac poate contribui la creșterea eficienței metabolismului.
  6. Vitamina B6. Vitamina B6 ajută la producerea de celule roșii din sânge. Studiile au arătat, de asemenea, că această vitamină reduce durerile la femeile care suferă de sindrom premenstrual. Puteți lua vitamina B6 ca supliment sau îl puteți găsi în mod natural în banane, cartofi, nuci și carne.
  7. Sparanghel. Sparanghelul, pe lângă faptul că este plin de vitamine, este și diuretic. Pentru obținerea celor mai bune rezultate, este recomandat să consumați o jumătate de sparanghel.
  8. Păpădia este un diuretic natural și conține, de asemenea, potasiu, care contracarează efectele sodiului. Consumați ceai de păpădie de trei ori pe zi.
  9. Apă cu suc de lămâie ajută la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce va contribui, de asemenea, la reducerea retenției de apă.
  10. Potasiul este un mineral cheie pentru funcția de zi cu zi a organismului. Ajută inima să rămână sănătoasă, dar ajută și la reducerea retenției de apă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Riscurile consumului de drajeuri cu nicotină, cel mai nou trend printre tineri: au puterea a 60 de țigări

Andreea Damian

Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești

Andreea Damian

10 mușcături de insecte pe care oricine ar trebui să le poată identifica

Andreea Damian

Înotul în apă rece: multiple beneficii pentru sănătate!

Andreea Damian

Apa cu bicarbonat de sodiu, noua „tendință” în materie de sănătate. Care sunt riscurile

Andreea Damian

Cât de agresivă e noua tulpină a coronavirusului

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu